Viac ako  4 000  receptov

“Pad Thai” alebo opekané ryžové rezance s krevetami a zeleninou

“Pad Thai” alebo opekané ryžové rezance s krevetami a zeleninou
nahoru
“Pad Thai” alebo opekané ryžové rezance s krevetami a zeleninou “Pad Thai” alebo opekané ryžové rezance s krevetami a zeleninou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Cestoviny
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2-3 porcie

Suroviny:

200g ryžových rezancov
2 PL slnečnicového oleja
1-2 strúčiky cesnaku – nakrájať nadrobno
300 gramov kreviet – ja som mala predvarené lúpané
2-3 ks jarná cibuľka – nakrájať na cca 2cm kúsky
2 červené chilli papričky – vyrezať stredy a nakrájať na tenké pásiky
100g mladých hráškových strukov
3 PL rybacej omáčky
1 PL citrónovej alebo limetkovej šťavy
½ ČL hnedého cukru
½ ČL čierneho mletého korenia
½ Čl soli
2 PL nasekaných arašídov –nasucho opražiť
2 vajcia

Postup

Základom ázijskej kuchyne je mať všetky suroviny vopred pripravené v miskách, lebo proces varenia je zvyčajne veľmi rýchly. Najskôr si teda podľa návodu pripravíme rezance. Keď su hotové, prelejeme ich studenou vodou, aby sme zastavili proces varenia a odložíme bokom (ryžové rezance je lepšie nedovariť ako rozvariť, lebo ešte pôjdu do teplej váry). Teraz si popripravujeme jednotlivé ingrediencie – rozbijeme vajcia do misky a trochu ich rozšľaháme vidličkou, nakrájame cesnak, chilli papričky, cibuľku.
Do woku (alebo hlbokej panvice) dáme olej a keď je horúci pridáme cesnak, jemne opečieme a dáme krevety a trochu opekáme (keďže moje boli predvarené, tak som to ozaj opekala len chvíľku – ale keby dáte čerstvé, tak sa samozrejme robia dlhšie, cca 4-5 minút). Potom pridáme cibuľku, chilli a opať spolu opekáme asi minútu. Pridáme zvyšné suroviny, okrem vajec – teda hráškové struky, rybaciu omáčku, citrónovú šťavu, cukor, mleté korenie soľ a arašidy. Trochu poopekáme, odsunieme na bok panvice a na tento voľný kúsok panvice vylejeme vajcia. Z nich urobíme redšiu praženicu a zapracujeme do cestovín. Všetko spolu poriadne premiešame, pokiaľ nie sú vajcia úplne uvarené a ihneď podávame.

Poznámka

Do originálneho Pad Thai má ísť palmový olej (ktorý je ale veľmi tukový) a ešte pasta tamarind. Ja som ale obe tieto suroviny vynechala. A taktiež tam patria aj klíčky, ktoré som ale zabudla kúpiť, tak sme to mali bez nich a bolo to tiež fajn. Pokiaľ chcete môžete dať do receptu aj kuracie prsia alebo tofu (dajte ich na jemne opečený cesnak a ďalej postupujte podľa návodu).
www.gurman.estranky.sk

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "“Pad Thai” alebo opekané ryžové rezance s krevetami a zeleninou"

autor: Kika (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 04. 2014 20:40:33  nahlásiť  reagovať
 

Padthai je vyborne jedlo, velmi rada mam aj Fried rice, to je aj jednoduchsie na pripravu. Robim podla tohto receptu : http://cms.thajskejedla.webnode.sk/recepty/hlavne-jedla/ smajlik

autor: iva.gaj.
vložené: 22. 03. 2012 12:03:38  nahlásiť  reagovať
 

smajlikvýborný,mňam...smajliksmajlik

autor: tomas_fashion (neregistrovaný/á)
vložené: 29. 11. 2011 13:00:40  nahlásiť  reagovať
 

toto sa mi páči - vyzerá to byť celkom ľahké a rýchle a aj celkom diétne..

www.myprivateboutique.sk

autor: Yanah
vložené: 10. 05. 2011 21:17:03  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik krásny recept ...


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz