Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Drobné pečivo - Ostatné |
4 bielky, 100 g kryštálového cukru, 100 g hladkej múky, 100 g mandlí alebo lieskovcov v šupke
Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu. Pridáme múku a mandle alebo lieskovce a jemne premiešame. Vlejeme do vymastenej formy srnčí chrbát a upečieme. Necháme vychladnúť. Na druhý deň ostrým nožom narežeme asi 3 mm hrubé plátky, rozložíme na suchý plech a pri 50 st. a pootvorenej rúre sušíme.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
petralajtka: Ďakujem za fotku je krásna Fotky môžeš pridávať ku každému receptu, je mi cťou, ak pridáš k môjmu
Tvoje vysvetlenie motýlikov je asi dobré, poznám tortu, ktorá sa robí podobne a presne sa skladá k sebe ako popisuješ.
Práve včera sme ich robili. Recept teda nepridávam, aj keď sa trochu líši množstvom surovín a teplotou pečenia. Dovolím si pridať foto, môžem? My ich voláme motýle. S kolegyňou rozmýšľame, že prečo? Asi preto, že keď sa položia oproti sebe, vyzerajú ako dve motýlie krídla s očkami .
Dávam bod, už nám ich veľa nezostalo
Magdalenko, peču ve formě na biskupský chlebíček, aby tam nebylo to zaoblení. Rozříznu podélným řezem na poloviny a ty ještě jednou na poloviny. Získám tak 4 pruhy. Kráječem na chleba krájím na tenké plátky. Vzniknou tak čtverečky o velikosti asi 2,5 x 2,5 cm.
Tejaja, ja som ti porozumela...Iba som nerozumela Zdenke, o akom krájači to hovorí..napadol ma akurát krájač na vajíčka...
Kamarátkine vyzerajú presne ako tvoje... V sobotu idem na svadbu, asi upečiem - potrebujem aj niečo "suché" a schopné transportu...
Magadelenka, tie sucháriky sú malé aj v srnčom chrbáte, opakujem, ten tanierik je spod šálky na kávu, priemer asi 10 cm, takže ak je na ňom 5 suchárikov, nemôžu byť veľké, však ?
Zdenka, prosím, popíšeš bližšie, ako rozdeliť na 4 diely a na akom krájači to krájaš?
Ďakujem!
sú naozaj výborné,robievala ich babka
Tejajo, posílám bodík.
Vybusna, já nepeču v srnčím hřbetě, ale ve formě na biskubský chlebíček. Potom rozdělím na 4 díly a na kráječi naplátkuji. A záhada malých kousků je vyřešena
Kamarátka mi upiekla na jednu našu rod. akciu. Sotva som z toho niečo dala na stôl - nechala som pre seba, lebo je to strááášne chutné!+
dělám taky a dávám vlašské ořechy
jaaaaj...ja som myslela, ze je to normalny velky tanier.....tak to potom hej
vybusná, sucháriky sú malé, je to len zdanie, že sú veľké, srnčí chrbát sa nenaplní cestom po vrch a sušením sa zmenšia. Vyskúšaj a uvidíš. Sucháriky na obrázku sú uložené na tanieriku spod šálky.
ja by som toto aj urobila , lebo mam v kuse prebytok bielok, lenze ja som raz videla, take malicke...uz neviem kde....a raz neviem ako by som to mala robit aby to bolo male.