Viac ako  4 000  receptov

Sucháriky

Sucháriky
nahoru
Sucháriky Sucháriky Sucháriky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Múčniky - Drobné pečivo - Ostatné

Suroviny:

4 bielky, 100 g kryštálového cukru, 100 g hladkej múky, 100 g mandlí alebo lieskovcov v šupke

Postup

Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu. Pridáme múku a mandle alebo lieskovce a jemne premiešame. Vlejeme do vymastenej formy srnčí chrbát a upečieme. Necháme vychladnúť. Na druhý deň ostrým nožom narežeme asi 3 mm hrubé plátky, rozložíme na suchý plech a pri 50 st. a pootvorenej rúre sušíme.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Sucháriky"

autor: tejaja
vložené: 13. 12. 2011 07:49:50  nahlásiť  reagovať
 

petralajtka: Ďakujem za fotku smajlik je krásna smajlik Fotky môžeš pridávať ku každému receptu, je mi cťou, ak pridáš k môjmu smajlik
Tvoje vysvetlenie motýlikov je asi dobré, poznám tortu, ktorá sa robí podobne a presne sa skladá k sebe ako popisuješ. smajlik

vložené: 13. 12. 2011 07:11:03  nahlásiť  reagovať
 

smajlikPráve včera sme ich robili. Recept teda nepridávam, aj keď sa trochu líši množstvom surovín a teplotou pečenia. Dovolím si pridať foto, môžem? My ich voláme motýle. S kolegyňou rozmýšľame, že prečo? Asi preto, že keď sa položia oproti sebe, vyzerajú ako dve motýlie krídla s očkami smajlik.
Dávam bod, už nám ich veľa nezostalo smajlik

autor: magdalenka
vložené: 21. 06. 2010 20:56:02  nahlásiť  reagovať
 

smajlik

autor: Zdenka1
vložené: 21. 06. 2010 20:46:55  nahlásiť  reagovať
 

Magdalenko, peču ve formě na biskupský chlebíček, aby tam nebylo to zaoblení. Rozříznu podélným řezem na poloviny a ty ještě jednou na poloviny. Získám tak 4 pruhy. Kráječem na chleba krájím na tenké plátky. Vzniknou tak čtverečky o velikosti asi 2,5 x 2,5 cm.

autor: magdalenka
vložené: 21. 06. 2010 20:41:52  nahlásiť  reagovať
 

Tejaja, ja som ti porozumela...Iba som nerozumela Zdenke, o akom krájači to hovorí..napadol ma akurát krájač na vajíčka...
Kamarátkine vyzerajú presne ako tvoje... V sobotu idem na svadbu, asi upečiem - potrebujem aj niečo "suché" a schopné transportu...

autor: tejaja
vložené: 21. 06. 2010 19:18:39  nahlásiť  reagovať
 

Magadelenka, tie sucháriky sú malé aj v srnčom chrbáte, opakujem, ten tanierik je spod šálky na kávu, priemer asi 10 cm, takže ak je na ňom 5 suchárikov, nemôžu byť veľké, však ? smajlik

autor: magdalenka
vložené: 21. 06. 2010 19:06:16  nahlásiť  reagovať
 

Zdenka, prosím, popíšeš bližšie, ako rozdeliť na 4 diely a na akom krájači to krájaš?
Ďakujem!

autor: Ivana79
vložené: 20. 06. 2010 15:28:17  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksú naozaj výborné,robievala ich babka

autor: Zdenka1
vložené: 20. 06. 2010 15:12:05  nahlásiť  reagovať
 

Tejajo, posílám bodík.smajliksmajlik
Vybusna, já nepeču v srnčím hřbetě, ale ve formě na biskubský chlebíček. Potom rozdělím na 4 díly a na kráječi naplátkuji. A záhada malých kousků je vyřešenasmajlik

autor: Evelína (neregistrovaný/á)
vložené: 14. 04. 2010 18:39:14  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vložené: 08. 03. 2010 12:23:50  nahlásiť  reagovať
 

Kamarátka mi upiekla na jednu našu rod. akciu. Sotva som z toho niečo dala na stôl - nechala som pre seba, lebo je to strááášne chutné!+

autor: eva hubova
vložené: 08. 03. 2010 11:05:40  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikdělám taky a dávám vlašské ořechy

autor: vybusna
vložené: 08. 03. 2010 09:41:34  nahlásiť  reagovať
 

jaaaaj...ja som myslela, ze je to normalny velky tanier.....tak to potom hej

autor: tejaja
vložené: 08. 03. 2010 07:44:57  nahlásiť  reagovať
 

vybusná, sucháriky sú malé, je to len zdanie, že sú veľké, srnčí chrbát sa nenaplní cestom po vrch a sušením sa zmenšia. Vyskúšaj a uvidíš. Sucháriky na obrázku sú uložené na tanieriku spod šálky.

autor: vybusna
vložené: 07. 03. 2010 21:47:48  nahlásiť  reagovať
 

ja by som toto aj urobila , lebo mam v kuse prebytok bielok, lenze ja som raz videla, take malicke...uz neviem kde....a raz neviem ako by som to mala robit aby to bolo male.


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz