Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Dezerty, zákusky, poháre - Rezy s ovocím, bublaniny |
cesto: 6 vajec, 200g práškového cukru, 6 lyžíc vody, 1 lyžica oleja, 30g kakaa, 170g polohrubej múky
čučoriedková pena: 20g práškovej želatíny, 150ml vody, 300g čučoriedkový džem, 500g jemný krémový tvaroh, 100g práškový cukor, 200ml smotana na šlahanie, 1 vanilkový cukor 20g
šlahačková vrstva: 300 - 400ml Creme patisserie od Rajo, 1 vanilkový cukor 20g
džem na potretie korpusu
čerstvé čučoriedky
lístočky z mliečneho marcipánu alebo z jedlého papiera - nemusí byť
plech na pečenie 40x29cm vysoký 4cm
Vyšľahám si bielka. V druhej miske vyšľahám žĺtky s cukrom, do ktorých po lyžiciach pridávam vodu a olej, potom do nich zamiešam múku a kakao a nakoniec pridám vyšlahané bielky a ručne jemným obracaním opatrne zmiešam. Upečiem na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu a nechám vychladnúť. Natriem tenulinkú vrstvu riedkeho džemu (môžete vynechať) a nalejem čučoriedkovú penu. Dám do chladničky dobre stuhnúť, a potom opatrne natriem vyšlahanú šlahačku.
Čučoriedková pena: Dám napučať želatinu do 150ml vody aspoň na 30 min. Potom vyšlahám smotanu s vanilkovým cukrom a odložím ju do chladničky. Zmiešam tvaroh, džem a cukor. Želatinu zahrejem tak, aby bola tekutá (nevariť!) a zašlahám ju do tvarohovej zmesi. Ochutnám a keď treba tak ešte dosladím. Nakoniec zašlahám šlahačku z chladničky a nalejem na korpus natretý džemom.
Piškótový korpus si môžete upiecť aj iný (svoj overený), ale nesmie byť príliš vysoký, aby zostalo dosť miesta aj na čučoriedkovú penu. Džem je najlepší domáci, ale aj kvalitný kúpený s min. 50% ovocia je dobrý. Créme patisserie je sladená rastlinná šlahačka, ktorá pri šlahaní strojnásobí svoj objem a výborne drží tvar. Ak použijete klasickú smotanu na šlahanie, dajte jej určite viac a odporúčam dať aj stužovač. Niekedy robím bez šlahačkovej vrstvy, zákusok nakrájam na kocky alebo rezy a potom tesne pred servírovaním na každý nastriekam šlahačku a naaranžujem čerstvé čučoriedky.
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Klaris ... trochu oneskorene, ale predsa, ďakujem za vyskúšanie receptu a krásnu fotku
Upiekla som tento recept. Nemala som čučoriedky, tak som použila maliny a vypadajú a sú dobré aj tak pridávam fotku
ďakujem Tondo62 ...
ozaj výborné
ďakujem
Janka tvoje úžastné koláčiky obdivujem aj tu
jani remková ... ďakujem ... tieto zákusky so želatinou sa práveže celkom dobre krájajú, stačí len poriadny nôž
ty řezy, jako se žiletkou!!
Erika, Silvia, Merylas ... ďakujem
Nádhera!!!
to je nádhera+
ach, toto som nemala vidiet mnaaaaam
evka a Patricie ... ďakujem
Nádherné řezy+
krása a určitě i dobrotka+2