Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov | |
Čas prípravy: 5 min |
500 g nehrudkovity tvaroh plnotucny, 1 zltok, hrst preplachnute hrozienka (ja davam viac pre manzela), 3 lyzice praskovy cukor (ochutnajte si, po kazdej lyzici, niekto ma rad sladke, niekto nie), 1 balicek vanilkovy cukor, nastruhana kora z citrona, alebo pomaranca, polovica balicka pudingoveho prasku bez varenia vanilkovy Ole.
Tvaroh vyklopim do nadoby, pridam zltok, hrozienka, koru, vanilkovy cukor a vymiesam. Potom zacnem pridavat praskovy cukor po lyziciach dovtedy, kym to nie je podla mojej chuti. Nakoniec vmiesam pol balicka vanilkoveho ole. Pokial to mate stale riedke, po trochach pridavajte, kym to nema pevnu konzistenciu. Ked robim buchty s tvarohom, tak davam cely balik.
Tvarohova plnka drzi tvar, mozem ho davat do zdobiaceho vrecuska a robit s nim aj hviezdicky (pokial nie su v nom tie hrozienka)
Vzdy som mala problem s urobenim tvarohovej plnky. Bola mi vzdy riedka, nemohla som robit ani buchty, ani strudle, pretoze to tieklo zo vsetkych stran. Ked som si raz zo zufalstva kupila ten hrudkovity tvaroh, tak som ho rovno vyhodila, pretoze to bolo ako polievka s malickymi spendlikovymi hlavickami tvarohu. Radila som sa a skusala hocico az som vbehla do debaty Merylas a Ercicky a oni mi odporucili ten vanilkovy puding Ole. A odvtedy nemam problem.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vsetci pouzivate skrob (puding-y, zlaty klas) alebo zelatinu,
obycajny tvaroh light z lidla kauflandu alebo aj billa
staci 1-2 lyzice kokosu a uz to netecie (studena plnka bez pecenia)
to co tecie pri peceni je prave kombinacia cukor a tvaroh
vtedy je ten skrob alebo zelatina nieco ako zahustovadlo.
Ildi: Pravdaže, a podľa mňa lepšie.
https://www.toprecepty.sk/recept/2760-tvarohova-pl...Zdravím keby som tam dala zlatý klas bolo by to tiež také husté?
Maja:ja to robím tiež tak,pridávam želatinu v prášku a s vysledkom som spokojna!
Ja dávam do tvarohovej plnky málo želatinu,je to super,plnka sa vobec nerozteka...nie je ani tuhá,ani riedka,akurát????
Nenapadlo vas, ze pouzivate len zly tvaroh, ked sa vam rozteka? Skuste kupit tuhsi. Ten sa vam neroztecie.
ja som pridala zlaty klas a zamiesala som do celku aj vyslahany sneh zo zvysnach bielok a bolo to tip top ;) velmi chutilo vsetkym ;)
jana: to som nepocula....urcite vyskusam....
uplne staci zaslahat do tvarohu stuzovac slahacky lacnejsie s rovnakym efektom
Alena:
super nápad,vyskúšam a napadlo ma že mne vždy vytečie kakaová kakaová plnka tak tam by sa dal použiť Créme Olé kakaový,,,,učíme sa stále
ta plnka je len napr. do buchiet, ci strudle, alebo sa moze dat aj do torty, predsa len je tam ten zltok...vdaka za info
ja pridavam trochu maizeny - splni to ten isty ucel
SUPER NAPADA ... odporúčam... štúrdla s tvarohom je výborná ...
jeeezis yanah...tak ani nevies ako ma tvoja pochvala potesila
+ vybusna, tak toto je najlepšia vychytávka, akú som za posledné roky skúšala ... fakt odporúčam, vyskúšajte ... dávala som vanilkový puding bez varenia "creme Olé" a plnku som už robila aj z hrudkového aj z toho jemného krémového tvarohu, čo je na foto a dokonca aj s ricotty ...
tak to je dobrý nápad+
Já přidávám pudig obyčejný,budu muset to s tím pudingem ole vyzkoušet+1