Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 60 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
2 kuracie stehna, 150g sampinony, 7 salotiek, maslo, bujonova kocka, 500g sirokych rezancov (fettucciny), sol, koreniaca zmes, viazanicka petrzlenovej vnate.
Kuracie stehna vykostime, pokvapkame olejom, posolime a rukami votrieme oblubenu koreniacu zmes. Zapekaciu nadobu vytrieme nahrubo maslom ( nemusite rovno vytierat, staci nakrajat maslo po celom dne), rozdrobime bujonovu kocku a polozite nakorenene maso.
Sampinony ocistime umyjeme a naplatkajume. Salotku ocistime a prekrojime na mensie kusy.
Sampinony a salotky vsypeme na kura.
Po povrchu este pohadzeme platky masla a nadobu prikryjeme alobalom.
Dame piect do vyhriatej rury a po cca 45 min, odstranime alobal a vyberieme maso na hubovu zmes. Nezakryte zapekame, pokial nie je koza chrumkava.
Ked je maso hotove ...vyberieme ho z pekaca, povyberame hubovo salotkovu zmes a do vypeku vsypeme uvarene fettucciny. Nakrajame do nich viazanicku petrzlenovej vnate a dobre vymiesame. Hubovu zmes rozdelime ku kazdej porcii.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
a ja som to dnes varila, a boli hrozne dobre!
krásný receptík a ještě krásnější fotky...+1
alenka111:Akú grilovaciu zmes ste tam dali ,alebo je to tajomstvo.
vybusna... keby sa dalo dam 100 bodov, je to veeeeelmi dobre a chutne a vcera vecer som skoro hlasno "mlaskala" dnes mam zbytok v robote tak uz cakam na cas obeda. Prevelice dobry recept. Dakujem
a moje oblíbené hřiby k tomu+2
petralajtka...aj tento aj tie gazdovske su z dobreho jedla. Ja sa cudujem, ze sa tento tu volal albrechticke, lebo je fakt, ze tam kde su sampiky, alebo ine huby, tak sa vsetko vola bud *polovnicky*, alebo ako to volas ty *horarsky*, alebo nejako podobne. No vidis petralajtka..taky pekny recept mas v zasobe a nevlozila si ho
vybusna, ja robim tak, ze pouzijem zemiaky a slanimu z Tvojho predchadzajuceho receptu gazdovske kuracie stehna, z tohto receptu cibulku a sampinony, upeciem vsetko naraz a volam to "horarkino kura" davam bod aj tam aj tam