Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
750 g zemiakov, 250 g polohrubej múky, soľ, asi 400 g kyslej kapusty, 200 g údenej slaniny,
Slaninu narežeme na kocôčky, rozpražíme s lyžicou oleja, pridáme kyslú kapustu, osolíme ( môžeme aj jemne opipriť ) a podusíme 10-15 min. Zemiaky postrúhame, osolíme a dobre premiešame s múkou. Do vriacej osolenej vody hádžeme halušky cez špeciálny cedník ( alebo cez strúhadlo s veľkými otvormi ). Opatrne raz premiešame. Keď halušky vyplávu na povrch, scedíme ich. Halušky premiešame s kapustou a podávame.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
janci:Prosím, a kto tu píše o premývaní kyslej kapusty?
ani hríbami nič nepokazíš Alenka, ja mám len k ostatným ľuďom výhradu, Ľudkovia, kto vás učil, keď máte recept Halušky s kyslou kapustou, prečo uvádzate, kapustu premyjem.... čo ste zošaleli?
presne toto som hladala, len na overenie. pridam aj huby. snad nic nepokazim.
Pridala som trochu údeného,moc som si pochutilaFotka+bod
Dnes ich idem robiť,pre priateľa bryndzové.Pridávam sa k JankeAli,tiež sa mi páčia tvoje recepty,sú väčšinou také typické slovenské,aspoň v našom kraji takéto jedlá robíme
mnami, tejaja, ty mas velmi dobre recepty, take mne po chuti...co recept, ktory sa chystam urobit, to od teba