![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Syry |
1 kg jahôd, 4 hermelíny, 2-3 lyžice želírovacieho cukru, 2 vajcia, hladká múka, mlieko
Polovicu jahôd rozmixujeme a premiešame so želírovacím cukrom. Vmiešame druhú polovicu jahôd nakrájanú na kúsky. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Nesmie to byť tuhé ako aspik, ale jen polotuhé. Z mlieka, vajec, múky a štipky soli vymiešame cestíčko, v ktorom obalíme hermelíny a z oboch strán ich osmažíme. Na tanier nalejeme studenú jahodovú omáčku, na ňu položíme horúci smažený hermelín a ihneď podávame.
Jahody sa dajú použiť aj mrazené.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|