Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Syry |
1 kg jahôd, 4 hermelíny, 2-3 lyžice želírovacieho cukru, 2 vajcia, hladká múka, mlieko
Polovicu jahôd rozmixujeme a premiešame so želírovacím cukrom. Vmiešame druhú polovicu jahôd nakrájanú na kúsky. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Nesmie to byť tuhé ako aspik, ale jen polotuhé. Z mlieka, vajec, múky a štipky soli vymiešame cestíčko, v ktorom obalíme hermelíny a z oboch strán ich osmažíme. Na tanier nalejeme studenú jahodovú omáčku, na ňu položíme horúci smažený hermelín a ihneď podávame.
Jahody sa dajú použiť aj mrazené.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|