Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Počet porcií (kusov): 1 polovica prs = 1 porcia |
Na ochutene maslo :
2 orechy uplne makkeho masla
vela nasekanej petrzlenovej vnatky
alebo vela nasekaneho kopru
1 vacsi cesnakovy strucik
Na kotlet
vykostene kuracie prso
sol, cerstvo mlete korenie
hladka muka + vajce + struhanka z cerstveho peciva
olej na vyprazenie
Do uplne makkeho masla zamiesame nasekane zelene bylinky. prelisovany cesnak a velmi zlahka posolime. Z masla vytvorime valcek, zabalime ho do folie a dame do mraznicky. Toto si urobite niekolko hodin pred pripravou kotliet, maslo musi byt zmrznute na kost.
Na kazdej polovici prs sa nam oddeluje taky maly pasik masa. Ten odrezeme a dame bokom. Na kazdom prsicku nechame malu spodnu kridlovu kosticku.
Kuracie prso rozrezeme ako knihu, kost ocistim od sliach, aby bola pekna hladka. Maso pod foliou velmi opatrne rozklepeme do vsetkych stran. Robim to len rukou a na hrubsie casti pouzijem klasicky valok na cesto. Za ziadnu cenu nepouzivajte silu…maso by sa Vam rozpadlo. Pod foliou roztapkame aj tie male pasiky .
Maso zlahka posolime a posypeme cerstvo mletym korenim.
Na rozklepane maso polozim cast ladoveho valceku masla a to este prikryjeme tym roztapkanym kuskom masa. Ako keby sme ho chceli do toho kusocku zabalit.
Maso zavinieme ako roladu, aby nam ta kosticka stale trcala von.
Z peciva od vcera si nasekajte v robote makku struhanku, mozno by to islo aj na normalnom struhadle. Pokial by Vam to malo robit tazkosti, tak pouzite kludne klasicku suchu struhanku, ale s takou cerstvou sa mi to zda take zaujimavejsie.
Rolku obalime v muke, rozslahanych osolenych vajickach a v makkej struhanke.
Ponorime do rozpaleneho tuku a vyprazame do zlata zo vsetkych stran.
Tento, s podrobnym fotopostupom a moje dalsie rcp najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=5286
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
určite dobrotka +
vypadá to dobře+2
+ ďalší z tvojich krásnych receptov ... páčia sa mi recepty s príbehom