Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
200 g kukuričnej krupice, 800 ml vody, soľ, 300 g mäkkej salámy nakrájanej na pol cm plátky, vajce, hladká múka, strúhanka, olej
V osolenej vode uvaríme krupicu, kým nie je hustá. Potom ju rozotrieme na vodou vypláchnutý plech na 1 cm vysoko a necháme vychladnúť. Z vychladnutej polenty vykrajujeme kolieska s takým priemerom, aký má saláma. Skladáme koliesko polenty, plátok salámy, opäť koliesko polenty. Prichytíme špáradlom, obalíme v trojobale a smažíme z oboch strán. Podávame so zeleninovým šalátom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Samotnú polentu uvarenú je cítiť trocha kukuricou, ale samotná je veľmi neutrálna, nemá nijakú výraznú chuť. Je trocha hrubozrnnej konzistencie, nie hladká ako detská krupička. Ale keď sa urobí nejakým spôsobom, tak je dobrá. V tomto recepte tú polentu ochutí tá saláma.
Zdravá je, je to zomletá kukurica, pri varení treba počítať,že dosť hustne.
Vcera som obzerala polentu v obchode. maju to v Bio oddeleni vedla kuskusu, tak predpokladam,ze ide o nieco zdrave,pozriem to na nete. Len by som sa chcela spytat, aku to ma chut. Da sa to k niecomu prirovnat?