Viac ako  4 000  receptov

Burgundské hovädzie ragú

Burgundské hovädzie ragú
nahoru
Burgundské hovädzie ragú Burgundské hovädzie ragú Burgundské hovädzie ragú Burgundské hovädzie ragú Burgundské hovädzie ragú Burgundské hovädzie ragú Burgundské hovädzie ragú
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 150 min + priprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 3 porcie

Suroviny:

1 kg hovadzie na rostenky, 4 mrkvy, dve hrste tych najmensich sampionov, dve stonky rapikateho zeleru, 7 salotiek, hlavicka cesnaku, plat udenej slaniny, 700 ml cerveneho sucheho vina (pinot noir, rulandske modre ), maslo (ja som pouzivala tekutu ramu culinesse a bola som spokojna aj bez masla), bylky tymianu, petrzlenovej vnate, kto nema rapikaty zeler tak zelerova vnat, majoranky, 2 bobkove listy, sol, korenie, cajova lyzicka hladkej muky.

Postup

Pokial chceme burgundske v nedelu na obed, tak v sobotu rano, maso pokrajame na vacsie kocky, ocistime struciky z polovice hlavky cesnaku, z byliniek si urobime tzv. bouquet garni, t.j. kyticka byliniek + bobkovy list, zaviazana pevne nitou, kto ma rapikaty zeler, prekroji ho na 4 kusy.
Maso, struciky cesnaku a bouguet garni vlozime do hlbokej nadoby (nedavajte bielu umelohmotnu!! ostala mi flakata od vina)a zalejeme cervenym vinom. Traba tam skutocne tych 700 ml. Prikryjeme a dame do chladnicky.
V nedelu rano, zlejeme nalev do hrnca, vyberieme aj bylinky, cesnak moze ostat v naleve.
Maso osusime. Na panvici rozohrejeme velku lyzicu maslo + 2 lyzice olej, alebo tekuta rama + olej. Maso na rozohriaty tuk poukladame a opecieme ho z obidvoch stran. Z panvice opecene kocky davame do pripraveneho kastrola s hrubymi stenami (ja som to robila vo woku). Az v tomto momente maso v kastrole posolime. Do panvice po opeceni dame trosku horucej vody a vylejeme k masu.
Slaninu nakrajame na kocky, ocistime ostatne struciky cesnaku, salotku, mrkvu ...tu potom pokrajama na sikme stlpceky. Na panvici rozohrejeme zvoleny tuk, rozprazime na nom slaninu a opecieme mrkvu, cesnak a salotku. Vsetko aj s vypekom pridame ku masu a tiez posolime a okorenime. Nakoniec pridame bylinky a rapikaty zeler.
Vinovy nalev v hrnceku zvarime a taky vriaci vlejeme na maso.
Prikryjeme pokrievkou a na stisenom plameni nechame prebublavat 2 az 3 hodiny. Ked je maso uz makke, tak na panvici znovu rozohrejeme maslo, alebo tekutu ramu a orestujeme na nom umyte malicke sampiony, ak nemate male, tak ich pokrajajte na mensie kusky, zlahka ich posolime, pokorenime a pridame k masu. Ak chcete stavu zahustit, tak na panvicu po opekani sampionov, kvapnite trochu ramy, vhodte lyzicku hladkej muky, orestujte, prilejte trosku horucej vody a vlejte k masu, nechajte zvriet a hned vypnite.

Poznámka

Ako cibulu uvadza recept na francuzskom webe, malu perlovu a ta sa restuje spolu s hubami a pridava az na koniec. No...ja taku nemam a ani neviem kde ju kupit, tak som pouzila salotku a restovala som s mrkvou.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
7 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Burgundské hovädzie ragú"

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vložené: 18. 11. 2013 13:05:51  nahlásiť  reagovať
 

Recept krasny, urcite famozni papu. Delam hodne podobne. Kdo neochutnal, nevi o co se osidil. Nejlepsi je to urcite druhy den, chce to vydrz, nebo zamknout lednici. A ty solotky jsou tam perfektni, ve Francii je miluji.

autor: vybusna
vložené: 17. 11. 2013 15:47:23  nahlásiť  reagovať
 

iv:dakujem za vyskusanie....teraz by som uz ani ja urcite nepouzila muku....

autor: iv (neregistrovaný/á)
vložené: 17. 11. 2013 15:43:04  nahlásiť  reagovať
 

Dnes sme uvarili, dakujeme za recept, vynikajuce jedlo. Polovicku omacky sme rozmixovali, kedze neradi zahustujeme mukou. Vari sa to dlho, ale stoji to za to!

vložené: 18. 07. 2011 19:16:45  nahlásiť  reagovať
 

Merylas:Co to je pomalý hrnec ? Nevím,neznám smajlik

vložené: 16. 07. 2011 23:00:29  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik raději jdu spát, jinak půjdu hledat něco do lednicesmajlik

autor: Iljusa
vložené: 08. 07. 2011 18:16:18  nahlásiť  reagovať
 

Mooc pěkný receptík smajliksmajlik

autor: Patricie
vložené: 07. 07. 2011 21:32:43  nahlásiť  reagovať
 

smajlikKrásné fotky a bezvadný recept+smajliksmajlik

autor: Merylas
vložené: 05. 07. 2011 15:23:49  nahlásiť  reagovať
 

Dost málo používám ve své kuchyni hovězí masosmajlik Budu to muset napravitsmajlik Budu majitelkou pomalého hrnce a ten je na tento typ jídla jako stvořenýsmajlik Moc pěkný recept i fotosmajliksmajliksmajlik

autor: eva hubova
vložené: 05. 07. 2011 13:45:35  nahlásiť  reagovať
 

smajlikkrásasmajliksmajliksmajlik+3

autor: Bahula
vložené: 03. 07. 2011 23:29:11  nahlásiť  reagovať
 

Hm, to musí být výbornésmajlik

autor: maris
vložené: 03. 07. 2011 22:27:32  nahlásiť  reagovať
 

Výborný recept a nádherná fotkasmajliksmajlik+


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz