Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Nátierky | |
Čas prípravy: 15 minút max. | |
Počet porcií (kusov): 1 Nátierka |
150-200 gr pravej 100% bryndze/zo stánku na trhu na Žilinskej/pre ostatných Hypermarketové a Supermarketové/
jednu strednú najemno nakrájanú cibuľu. Dve kopcom lyžice Ramy ,alebo 2 lyžice zmaknuté masielko.4 lyžičky Červenej mletej sladkej papriky zo služobky v Maďarsku.Kmín /Rasca/ 3/4 lyžičky /kmín, rasca je lacný nešetriť ho/pažítka najemno nasekaná 2-3 lyžice /nešetriť/! Trochu soli /až po ochutnaní ,lebo bryndza je slaná/
Bryndzu,Ramu/alebo maslo/ rozmiešame s červenou mletou paprikou ,pridáme najemno nakrájanú cibuľku,rascu/kmín/a nakoniec drobne nakrájanú pažitku.Ochutnáme !Prisolíme a znovu ochutnáme. Všetko zmiešame,ak chceme vyšľaháme/ nie je to potrebné/ pravý Miš maš nie je šľahaný/ a uložíme do chladničky. Ďalej sa už o jeho osud nestaráme!V prípade náhlej núdze je potrebné drahú polovičku upozorniť ,že sa dá jesť tak až za hodinku /lebo inak nie je dosť rascový/kmínový/a cibuľkový.Nakrájeme akýkoľvek dobrý chlebík a môžeme isť na prechádzku alebo do obchodu.
Doporučujem v tej istej poličke,vhodné umiestniť aj plechovky s pivom.Aby ho nemusel dlho a vyčerpávajúco hľadať!
Nakoniec umyjeme prázdnu misku.
Napadlo ma dať sem tento recept,lebo som hľadala inšpiráciu na inú pomazánku z bryndze.Hrubý nedostatok,že tento starý prešporský recept na Mischt-macht,správne prešporácky píš ako počuješ je Miš - maš tu chýba! Prajem dobrú chuť.
Autor: Veronika.Hrozna (Veronika Hrozna) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
na trhu na Žilinskej som už bryndzu kupovala, je naozaj výborná