Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Kysnuté - Ostatné |
500 g polohrubej múky, 30 g droždia, 60 g cukru, 250 ml mlieka, 60 g tuku, 1 vajce, štipka soli, 1 žĺtok
plnka : 100 g práš. cukru, 1 dl mlieka, 150 g mletého maku, hrsť hrozienok, lyžička škorice trocha bielkovej ( bielok + cukor ) a čokoládovej polevy
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások a necháme vykysnúť. Potom z múky, kvásku, vajca, štipky soli a rozpusteného tuku vypracujeme cesto a necháme 15 min kysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vyrežeme z neho 28 koliesok s priemerom 8 cm a 14 koliesok s priemerom 4 cm. Na polovicu väčších koliesok rozdelíme plnku z maku, okraje koliesok potrieme žĺtkom a prikryjeme druhou polovicou väčších koliesok. Okraje popritláčame. Do malých koliesok vyrežeme po 2 malé otvory ( na rypáčik ). Zo zvyškov cesta vyformujeme menšie trojuholníčky ako uši. Rypáčiky a uši prilepíme žĺtkom na naplnené kolieska. Uložíme na vymastený plech, potrieme žĺtkom a necháme 15 min kysnúť. Potom do ružova upečieme. Nakoniec bielkovou a čokoládovou polevou namaľujeme oči. Plnka : plnku pripravíme krátkym povarením všetkých prísad do husta.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
jeeezis toto si pamatam! mama to robievala ked sme boli decka! a hrozne sme sa na to tesili!