Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny |
500-600g rebarbory
pár lyžíc cukru
100g ovsených vločiek
100g polohrubej múky
prášok do pečiva
50-100g masla
trstinový cukor
Rebarboru umyjeme a odrežeme poškodené časti, alebo jemne oškrabeme vrchnú vrstu. Nakrájame na asi 3-4 cm kusy, posypeme cukrom a asi 10 minút podusíme, pokiaľ nebude mäkká. Množstvo cukru na osladenie volíme podľa chuti. Keď rebarbora zmäkne, pomocou sita ju presunieme na hlbší plech cca 25x25cm alebo do misy na pečenie. Asi polovicu šťavy ktorú rebarbora počas dusenia pustila týmto postupom odstránime.
Studené maslo, múku, cukor, ovsené vločky a polovičku sáčku prášku do pečiva rukami vymiesime na hrudky, ktoré použijeme ako posýpku. Stačí pridať toľko masla aby ste dokázali vymiesiť posýpku. Posýpku rovnomerne rozložíme na rebarborový základ. Pečieme na 200 stupňov asi 20-30 minút, do zlata.
Podávame s dobre vychladeným jablcným mostom.
Autor: MoniMoon | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
LULU: Prečítaj si poriadne a pochopíš
A recept cesta ste kde nechali?