Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Záviny, rolády |
2 ks lístkového cesta (už vyvaľkané na papieri na pečenie – polotovar)
2 kg jabĺk
1 sáčok hrozienok
kryštálový cukor
1 vajce (celé)
1 hera (iba na vymastenie plechu)
Ošúpeme jablka a nastrúhame ich na hrubšie. Hrozienka, keď su mäkšie tak ich nenamáčame do vody, ale necháme ich pripravené v miske. Medzi tým si pripravíme lístkové cesto. Dáme zohriať rúru na 200 °C. Do nastrúhaných jabĺk pridáme hrozienka a kryštálový cukor podľa kyslosti jabĺk, aby jablka boli čo najsladšie. Všetko spolu premiešame a necháme trochu odstať. Keď jablka pustia šťavu tak ich cez sitko precedíme, aby nemali veľa šťavy. Otvoríme si lístkové cesto, poukladáme nastrúhané jablka a zľahka si cesto stočíme, konce uzavrieme stlačením, aby jablka nevypadli. Zoberieme si vidličku a rovnomerne prepichujeme vrch lístkového cesta (nie veľké diery, ale jemno). Uložíme cestá vedľa seba na plech vytretí s herou, potrieme vyšľahaným vajíčkom, (potrieme celý závin jeden aj druhý) a dáme ho do vyhriatej rúry. Pečieme v rúre do zlatá pri 200°C.
Prajem dobrú chuť.
Do koláča sa môže použiť aj kombinácia: jablká s tvarohom.
Môj vlastný recept.
Autor: iva.gaj. | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+ pekný jablčník ... už na pohľad šťavnatý
ani jablká s tvarohom som nerobila,musím vyskúšať
Silvia K.: dá sa použiť aj kombinácia: jablká s tvarohom,je to veľmi chutné.
Ďakujem
jablkové záviny máme rádi,ten Tvůj vypadá+2
robím podobne,ale aj s orechmi,len neprepichujem.Tvoje vyzerá aj pekne.+