Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Studená kuchyňa |
1 lístkové cesto, 1 starší rožok nebo žemľa, 1 olivy s papričkou, 1 cibuľa, 200 g mletého mäsa, 3 vajcia, soľ, čierne korenie, sladká mletá paprika, sezamové semienka
Namočený a vyžmýkaný rožok zmiešame s mäsom, jemne nasekanou cibuľou a 2 vajcami. Ochutíme soľou, korením a paprikou. Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce asi 7x7 cm. . Mäso lyžicou rozdelíme na každý štvorec, do mäsa jemne vtlačíme olivu. Štvorce zlepíme do trojuholníkov. Šatôčky potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme sezamom. Upečieme.
Prípravu urýchlime, ak použijeme hotové mleté ochutené hydinové mäso. U nás sa predáva pod názvom Šírava, neviem ale, či ho dostať, alebo niečo podobné, aj v Čechách.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.