Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 80 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
300 g bravcoveho platu, tenke platky prerastanej slaniny/
Na plnku :
130g mlete bravcove, 1 chilli papricka, 50 g syr parmazanoviteho typu, lyzicka nastruhanej citronovej kory, 4 susene paradajky, nakladane v oleji, viazanicka petrzlenovej vnate, 1 strucik cesnak, 1 cibula, lyzica tekutej ramy, alebo ghee, alebo masla s olejom.
Cibulu a petrzlen nasekame na drobno. Papricku a paradajky pokrajame na jemne pruzky. Syr bud na lupene, alebo na drobne kocky
Na vybratom tuku orestujeme cibulu.
Do misy dame maso a pridame cibulu aj s tukom, prelisujeme cesnak. Pridame koru, papricku aj so semienkami, syr, petrzl. vnat, citronovu koru. Vsetko vypracujeme do kompaktnej masy. Jemne osolime.
Z masa (ja som mala pliecko) vyklepeme cez foliu plat masa.
Ten jemne osolime a potrieme pripravenou plnkou. Zakrutime do rolady.
Roladu obalime platkami slaniny a mozeme ju spevnit potravinovym motuzikom.
Vlozime ju do pekaciku a podlejeme vodou. Prikryjeme alobalom a dame do vyhriatej rury. Tesne pred dopecenim dame alobal dolu a nechame zapiect.
V povodnom recepte bol ako syr pouzita feta, ja som ju zabudla kupit a doma som mala parmazan...a celkom dobre posluzil.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
8 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Rolády a závitky můžu na všechny způsoby +
+4
+ mám veľmi rada tvoje recepty ... vieš to tak krásne urobiť aj naservírovať
tak toto určite vyskúšam,vyzerá to mňam-šup do obľúbených+