Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Počet porcií (kusov): 4 |
2-4 ks kuracích veľkých celých stehien
1 kg kyslej kapusty zo sváčka, alebo z konzervy
knedlik ( zemiaky + maslo )
korenie ( korenie na grilovanie,mletá sladká červená paprika,kmín drvený,alebo celý,sušená petržlenová vňať... atď )
cesnak
2 veľké cibule
vegeta
soľ
olej VÉNUSZ
Pripravíme si celé kuracie stehná, ktoré rozrežeme na dva kusy a položíme ich do misky. Medzi tým si urobíme rýchlu marinádu s týchto korenín: korenie na grilovanie,mletá sladká červená paprika,kmín drvený,alebo celý,sušená petržlenová vňať,cesnak môže biť aj sušený,2 veľké cibule porežeme na pol mesiačiky,soľ,vegeta,kura korenie,čínske korenie, provance korenie, ale iba trošku, olej VÉNUSZ, ktorým to všetko zalejeme a premiešame to spolu s kuracími stehnami. Necháme odstáť asi 1 hodinu. Pripravíme si pekáč do, ktorého budeme dávať na spodok umytú kyslú kapustu,ktorú rozložíme a na to poukladáme kuracie stehná z marinády. Zbytok marinády vylejeme na stehna v pekáči a dolejeme na spodok trochu vody. Pekáč zakryjeme druhým pekáčom a dáme ho do vyhriatej rúry na 200°C a necháme piecť asi 1 hod. Vyberieme pekáč a skontrolujeme, ako sa to pečie, keď treba doliať na spodok vodu, tak ju dolejeme a podľa potreby necháme ešte dopiecť. Ak je úž kurča a kapusta mäkká a má farbu, tak odkryjeme pekáč a necháme ešte trošku zapiecť, aby dostalo tu správnu farbu a chuť a bolo kurča chrumkavé. Môžeme podávať s knedlikom, alebo so zemiakmi, podľa chuti. Prajem dobrú chuť.
Môj vlastný recept.
Autor: iva.gaj. | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
robíme,ale bez tej marinády,vyskúšam+