Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
zemiaková : 1 kg zemiakov, soľ, 1 cibuľa, tuk, hrubá múka na zahustenie
kukuričná : 500 g kukuričnej múky, 1 l vody, soľ, 1 cibuľa, tuk, môže byť aj 200 g údenej slaniny
Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Varíme ich v osolenej vode, až kým nie sú celkom mäkké. Vody má byť len toľko, aby prikryla zemiaky. Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu ( necedíme ). Do masy prisypeme hrubú múku tak, aby vznikla hustá kaša. Odstavíme zo sporáka. Cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme na tuku. Kuľašu upravíme na tanier, v strede urobíme jamku. Do nej vlejeme cibuľu s tukom. Kukuričnú kuľašu robíme rovnako, len nezahusťujeme múkou.
Podávame s kyslým mliekom. Kukuričnú kuľašu môžeme posypať jemne kryštálovým cukrom, nie veľa, asi 1 - 2 malými lyžičkami, kombinácia cukru a slaninky je výborná.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.