Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny | |
Čas prípravy: 35 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): forma na pecenie o priemere 26 cm |
Na cesto : 200g celozrnnej muky, 1 lyzicka kypriaceho prasku (ja som ho zabudla dat a kolacu sa skutocne nic nestalo), 100g masla + na vymazanie formy, 50g hnedy cukor, 1 vajce
Krem : 250g mascarpone, 1 vajce, stava z pol limety, 40g hnedy cukor, 1 balicek vanilinoveho cukru (ja som ho nemala, tak som kvapla trochu vanilkovej esencie)
Na oblozenie : cucoriedky a cernice
Na dosku si preosejeme muku, do jamky rozbijeme vajicko, nastruhame maslo a pridame cukor. Rychlo vymiesame hladke cesto.
Formu na pecenie vytrieme poriadne maslom.
Cesto vyvalkame tak, aby sme mali aj na vyssi okraj vo forme.
Cesto prenesieme do formy.
V miske metlickou vymiesame mascarpone, vajce, stavu, cukor a kremom naplnime cesto vo forme. Na napln nahusto nahusto poukladame cucoriedky a cernice, trosilinku ich zatlacime do kremu.
Formu vlozime do truby vyhriatej na max. 200 stupnov, a pecieme priblizne 35 minut. Po upeceni kolac nechame uplne vychladnut a az potom krajame.
Co sa tyka muky, tak som mala veselu chvilu. Isla som si do obchodu kupit celozrnu muku, ktoru niekt. vyrobcovia oznacuju aj ako *dunkel*. No a ja som presprintovala samosku, schytila dunkel muku a po otvoreni som zistila ze je normalna, a nie je tam napisane dunkel, ale *dinkel* a dinkel je spaldova. takze ja som piekla ten kolac zo spaldovej muky.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
siriana: to ma skutocne tesi, ze si vyskusala....
dala som namiesto čerstvého ovocia mrazenú lesnú zmes a bolo to tiež výborné
+
som hladna ako spisovatel, a sliny mi tecu az po zem