Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
![]() |
Čas prípravy: 40 min + priprava |
Zavitky :
Morcacie platky vhodne na zavitky, hroznove bobule, broskyna, mlete vlaske orechy, olej, sol, mlete korenie
Omacka :
250 g smotana na varenie, 2x lyzicka korenia kari, 100 ml biele vino, korenie, sol, 1 lyzicka skrobu na zahustenie.
Morcacie rezne naklepeme cez potravinovu foliu, osolime a okorenime ich.
Bobule hrozna umyjeme (mna to nenapadlo, tak som kupila fialove s kostkami...aj tak stratilo farbu, takze odporucam biele bez kostok), broskynu som ja osobne osupala a az potom nakrajala na velmi male kusky.
Na pripravene platky ulozime cca 5 bobul hrozna + za lyzicu nakrajanych broskynovych kuskov. Nakoniec vsetko posypeme mletymi orechami.
Vytvorime zavitok pomocou spajdli.
V kastrole rozohrejeme olej a zavitky zo vsetkych stran dobre opeciemie. Opecene zavitky podlejeme vinom a prikryte dusime cca 30 min. Po uduseni, zavitky vyberieme, do vypeku prilejeme smotanu, kari korenie a solamyl alebo nejaky iny podobny skrob. Ja som uplne zabudla posypat ovocie mletymi orechami, tak som ich pridala do omacky. Metlickou preslahame, nechame zovriet a vypneme. Podla chuti este pridame vino, alebo sol a korenie.
Ja som podavala v grilovanou polentou.
zdroj dobre jedlo.
![]() |
Autor: vybusna |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
5 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
+5
+ krásne ... ukladám do poradovníka
+
Veľmi pekne to vypadá