Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
2 kg bôčika
1 kg dlho zrnej ryže
1 hlávka sladkej kapusty
1 kg kyslej kapusty (aj z konzervy )
2 veľké pretlaky
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
kyslú smotanu
koreniny
vegeta
2 bobkové listy
soľ
cukor
mletý čierny peper
olej VÉNUSZ
výberová múka
Pomelieme si bôčik s 1 cibuľou,3 strúčikmi cesnaku. Do hrnca dáme zovrieť vodu. Sladkú kapustu umyjeme, vyberieme stred, aby sa listy pri varení oddeľovali ľahko a ponoríme si kapustu do vriacej vody (do väčšieho hrnca), aby bola ponorená celá. Listy postupne vyberáme do pripravenej misky. Dáme si speniť 1 cibuľu narezanú na kocky v oleji iba do sklovitá a vylejeme ju na pripravenú ryžu. Potom pridáme pomleté mäso (bôčik), soľ (viac soli,ako zvyčajne), trochu vegety, kmín, červenú sladkú papriku , trošku mletého čierneho pepru a dobré premiešame najlepšie rukami. Kyslú kapustu vymyjeme a necháme ju stáť. Z veľkého hrnca vylejeme vodu a hrniec opláchneme. Do hrnca na spodok si poukladáme polovicu z kyslej kapusty spolu so sladkou, ktorá nám ostane (listy,ktoré sa nedajú už použiť, porežeme), kožku s kosťami z bôčika tiež porežeme na kúsky a poukladáme na túto kapustu, nasypeme na to trochu kmínu a trochu vegety. Začneme robiť plnky tak, že buď robíme lieviky, alebo plnky z celého listu. Plnky z celého listu ukladáme hlavne na spodok, aby sa nerozvarili pri varení. Ak máme urobené plnky, nie celkom povrch (lebo pri varení sa plnky dvihnú hore) tak na vrch poukladáme zase kyslú kapustu narezanú so sladkou kapustou a dochutíme s kmínom, vegetou a na bok pridáme bobkové listy. Do menšieho hrnca si nalejeme vodu a necháme ju dobre zovrieť a potom kapustu touto vodou zalejeme. Dáme ju variť na miernejšom plyne. Medzi tým si urobíme hustejšiu zápražku do ktorej si pridáme pretlaky,soľ,cukor a zalejeme s vodou iba mierne, aby bola hustejšia. Vyberieme z vrchu jednu plnku, či je už ryža uvarená (ochutnáme) a až tak začneme pridávať zmes, ktorú sme si pripravili zo zápražky a pretlaku. Necháme ju zovrieť, aby sa spojila šťava so zmesou, ktorú sme pridali. Potom odstavíme a môžeme podávať. Na tanier si dáme plnky a aj drobnú kapustu a vrch ozdobíme s kyslou smotanou. Podávame s chlebom, alebo rožkami podľa chuti. Prejem dobrú chuť.
Môj vlastný recept.
Autor: iva.gaj. | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Vypadá to lákavě+2
+ zaujímavý recept, ukladám ... zaujala ma tá kombinácia kyslej a obyčajnej kapusty (ja robievam iba z obyčajnej)
no co ti mam na to povedat....