Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Čas prípravy: 60 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 4 porcie |
600g bravčové maso s pliecka, 400g lesne huby, 3 mensie pory, plna lyzicka drvenej rasce, lyzicka kari korenie, stiplava papricka, olej.
Na omacku : 300 ml sladka smotana, viazanicka petrzlenovej vnate, lyzicka hladka muka
Bravcove maso umyjeme a nakrajame na kocky, huby umyjeme a nakrajame na vacsie kusky, por a papricku umyjeme a nakrajame na hrubsie kolieska.
Vo vacsej rajnici rozohrejeme olej a maso dobre na nom opecieme zo vsetkych stran. Po opeceni maso posolime a pridame rascu, premiesame.
Na maso vysypeme por, papricku, huby, premiesame a podlejeme horucou vodou, tak, aby to bolo ciastocne ponorene.
Privedieme vodu do varu, prikryjeme pokrievkou, stisime plamen a dusime kym nie je maso makke.
Ked je maso makke, cast smotany v hrnceku rozslahame s mukou a vlejeme k masu, nechame prehriat a dolejeme ostatok smotany. Nechame zovriet, pridame kari korenie, nasekanu petrzlenovu vnat a podla svojej chuti este posolime.
Podavame so zemlovou knedlou, alebo chlebom
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
vybusna:podla popisu hliva královská(máčková,kotúčová) a samozrejme aj podla fotky
super!!! mat tak tvoju fantaziu, ja nikdy neviem co mam varit
Pokochala som sa a teraz som hladná Ale je večer a nemôžem jesť,diéta! Aj tak dávam bodík,a určite uvarím,len čo začnú rásť hríby! Teraz na trhu žiadne nemajú!
petralajtka:jasně, že chráněná v přírodě, když si ji vypěstuješ, tak je tvoje
U nás ji měli včera v Kaufu, cena ale je fakt dosti mimo mé možnosti, ale zkusím u kamaráda, který je cvok na vlastní výpěstky hub
no toto...a moje milované houby+6
mne sa niečo, že chránená huba
ale asi iba tá z prírody, nie?
Výskyt:
Rastie od mája do konca októbra na lúkach a pasienkoch v spoločnosti kotúča poľného (Eryngium campestre), na ktorého koreňoch pravdepodobne cudzopasí. Je dosť zriedkavá, u nás známa doteraz iba z Podunajskej nížiny
http://www.nahuby.sk/atlas-hub/Pleurotus-eryngii/h...
Ahojky je to skutočne hliva, zhodou okolností som ju včera mala v ruke, boli sme v METRE a tam ju predávajú. Ešte som ju v Metre nevidela doteraz, až včera Bola ale dosť drahá, tak som ju nechala v regáli.
teda damy...uz som aj tejaja pisala, ze nech sa pride pozriet a boli ste rychlejsie....no a tato huba je nejaka vzacnost v priprode, ci normalka?
Vypadá to na hlívu máčkovou, někdy také zvanou královská a určitě je vypěstovaná uměle. Ale podle fotky to vypadá víc než jedle . Jo odkaz je tu http://hobby.idnes.cz/hliva-mackova-pleurotus-eryn...
inak, mňam
zabudla som, že keď sa neprihlásim, nemôžem dať bod
teraz pozeram nanovší katalóg METRO
mohla by to byť hliva kotúčová, citujem:
Svojou lahodnou chuťou sa výrazne líši od ostatných hlív a tým si vyslúžila názov "king oyster" - Hliva kráľovská. Zatiaľ čo sa u hlivy ustricovitej používa len klobúk, u hlivy kráľovske sa používa celá plodnica, ktorej textúra výrazne pripomína hríb. Je obľúbená v talianskej i ázijskej kuchyni. Dá sa všeobecne povedať, že ju môžeme požiť všade tam, kde by sme použili hríb smrekový.
stačí takýto certifikát ?
+ ... že certifikované hríby ... už dávno som sa tak nezasmiala ... krásny recept, nádherné foto
no ake fajne jedlo.. vies co, posla mna by si mala teraz robit same taketo maska s omackou, aby som to mohla potom doma varit ja :)
jaj ..silvia...tak to su urcite certifikovane hriby a predpokladam, ze boli aj vypestovane nejako umele, lebo boli vsetky ako jeden....ozaj ako keby ich jedna mater mala
Hlavne,že sa ti nič nestalo
ja ti nemam ani tusenie...to predavali u turka na rohu v zelovoci...oni ti boli hrozne zvlastne...ten hlub, ta nozka...bola uplne az po samy vrch taka pevna ako su nozky dubaka a ta hlavicka mala podhubie lupenovite...nechapem. na vrchu co som opiekla, tak to som si kupila jeden dubak len na ozdobu..tie co som skrajala...no fakt neviem. ked sa vratime z jihlavy buduci tyzden tak sa pojdem turka opytat, ako sa to vola.
Ja huby nejem,ale zbieram-no tieto nepoznám-aj keď vyzerajú pekne.
Krásné +
Mili, co je to za houby???