Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Torty |
korpus: 2 vajcia, 60g práškového cukru, 2 lyžice oleja, 50g hladkej múky, 10g kakaa
-džem na potretie korpusu
čučoriedková pena: 1 želatinový stužovač za studena dr. oetker + 100ml vody, 100g čučoriedkového džemu, 250g kyslá smotana alebo hustý smotanový jogurt, 250ml smotana na šlahanie
- čučoriedky čerstvé alebo zavárané (stačí trochu)
čokoládová pena: 1 želatinový stužovač za studena dr. oetker + 100ml vody, 100g bielej čokolády, 250g kyslá smotana alebo hustý smotanový jogurt, 250ml smotana na šlahanie
Korpus som piekla v otváracej forme s priemerom 24cm. Do formy som dala papier na pečenie, jemne vymazala, a dno som vysypala hrubou múkou. Vyšlahala som si bielky do tuha a po lyžiciach zašlahala cukor. Potom som na najnižších otáčkach postupne po jednom pridala žltky a olej po lyžiciach (môžete aj ručne). Nakoniec som už len ručne zamiešala múku s kakaom. Piekla som na 180° asi 20min (riaďte sa svojou rúrou - každá rúra pečie inak). Upečený korpus som nechala vychladnúť vo forme. Jemne som ho potrela redším džemom (môžete vynechať) a potom som na korpus naliala čučoriedkovú penu a dala do chladničky stuhnúť. Na dobre stuhnutú čučoriedkovú penu som nakoniec naliala penu z bielej čokolády a tiež dala stuhnúť do chladničky.
Čučoriedková pena: Najskôr som si vyšlahala šlahačku. Potom som si v ďalšej mise pripravila želatinový stužovač podľa návodu na obale (100ml teplej vody + stužovač) a zašlahala som najskôr čučoriedkový džem, potom kyslú smotanu a nakoniec vyšlahanú šlahačku (cukor som vôbec nedávala, džem bol sladký dosť). Do krému môžete zamiešať trochu čerstvých alebo zaváraných čučoriedok (nie je nutné - ak dáte dobrý džem, môžete vynechať). Krém som naliala na korpus a nechala dobre stuhnúť!
Čokoládová pena: Postup je ten istý, iba namiesto džemu dáme rozpustenú bielu čokoládu (čokoládu je najlepšie rozpustiť nad parou). Cukor som tiež vôbec nedávala, čokoláda bola sladká dosť. Penu som naliala na stuhnutú čučoriedkovú penu a celú tortu som dala poriadne stuhnúť do chladničky.
Tortu môžete upiecť aj vo väčšej forme (26 - 28cm), bude iba trochu nižšia.
Autor: Yanah (Jana) | |
Dátum vloženia: |
10 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Yanka čo dodať k takejto mňamke
Ahoj Mirka (mirindae)
ĎAKUJEM za krásny komentár ani nevieš, ako si ma potešila
Ahojte, tortičku som už skúšala a je fantastická, padali samé pochvaly, hneď sa po nej zaprášilo Mám väčšiu formu na pečenie a vôbec to nevadilo, ozdobila som si ju fialovými a ružovými srdiečkami a hviezdičkami, takže nebola len chutná ale i krásna. Odporúčam ju aj na nejaký sviatok. Ďakujem za super receptík, bude môj obľúbený, Mirka
amalia: pokojne vyskúšaj, nie je to až také zložité, ako to vyzerá, s tým stužovačom za studena sa veľmi dobre robí
Ježiškove nožičky Toto teda nedokážem Ale ukladám do obľúbených receptov a len čo nazbieram odvahu, vyskúšam, šak narodiek, menín a podobných vecí je až-až a toto je výborný tip. +8
ercicka ... ďakujem
nadhera a v tomto teple to musi byt super osviezenie
ďakujem
Krásné+
Jako vždy,perfektní řez a určitě dobrotka+4
jáááj, tak to poznám ... mne takto klesne sánka vždy pri tvojich mäsových kreáciách .... a čokoláda nemusí byť len biela, môžeš dať aj inú (mliečnu alebo horkú), táto torta bola pre dcéru a ona má rada bielu ... inak s týmito čoko-penami sa veľmi dobre robí, nie je to vôbec nejaká extra náročná torta
ty koksoooo...a moje sebavedomie zase kleslo ...a biela cokolada!!!!!...mne je teda jedno...mne nevadi ani taka ani taka, ale moj muz by sa zblaznil