Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá |
cesto:
500g hladkej múky
0,25 l mlieka
35 g droždia
soľ
2 PL oleja
1 PL kyslej smotany
plnka:
1 ks nasekaná nadrobno cibuľa
1 menšia hlávková kapusta biela
0,5 dl olej
2 kl cukor
2 kl rasca
2 kl soľ
Droždie rozpustné vo vlažnom mlieku dáme do misy spolu s múkou, so soľou, s kyslou smotanou a olejom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme a necháme 15 min. nakysnúť na teplom mieste. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrojíme z neho väčšie kolieska, do stredu každého kolieska dáme plnku a urobíme guľky ktoré potom troška rozvalkáme s valčekom , dáme na plech a potrieme s mliekom a pečieme s vyhriatej rúre.
PLNKA:
Na oleji si osmáhneme cibuľku,pridáme na jemno nastrúhanú kapustu, kmín, soľ, cukor a dusíme pokiaľ kapusta nie je hotová.
Autor: mia2404 | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
výbornééééééééééééééé
mia2404: Kapustičku vždy robím na karameli ,l až 2 lyžice cukru nechám skaramelizovať do tmava a pridám olej,cibuľu opražím a postupne pridávam pripravenú kapustu,kmín a soľ ! Ak chcete prílohovú kapustu tak ešte dve tri lyžice octu.Pri dusení môžete pridať trochu vody .Naozaj je skvostná a ešte lepšia,ak sa spraví k huse alebo kačke o deň skôr! Recept nie je odo mňa,ale som ho zdedila od svokry.
Veronika.Hrozna:jéééj dakujem za upozornenie uz aj to napravým
Nie je tam chyba naozaj 2 polievkové lyžice soli do kapustičky sa mi zdá byť príliš!A rasca ? Tiež asi trochu viac ,ako má byť!?
+ krásne posúchy, robievam veľmi podobne
Tak tohle jsem ještě nejedla...vypadá to dobře+2
toto ja jednoducho milujem......onedloho pojdeme na tyzden na slovensko a strasne sa tesim, ako si to upecieme. Ja s dcerou sme kapustove, takze vdaka za pripomenutie, davam na vyskusanie/.