Viac ako  4 000  receptov

Rezeň z mletého teľacieho na smotanovej omáčke so zeleným korením

Rezeň z mletého teľacieho na smotanovej omáčke so zeleným korením
nahoru
Rezeň z mletého teľacieho na smotanovej omáčke so zeleným korením Rezeň z mletého teľacieho na smotanovej omáčke so zeleným korením Rezeň z mletého teľacieho na smotanovej omáčke so zeleným korením
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2 porcie

Suroviny:

400 g mlete telacie maso, kyticka petrzlenova vnat, mokka lyzicka mlety muskatovy oriesok, mokka lyzicka cierne mlete korenie, 1 zemla, alebo rozok namoceny v mlieku, mokka lyzicka sol, cajova lyzicka hladka muka, mokka lyzicka citronova kora, ghee (t.j. prepustene maslo, alebo tekuta rama na teplu kuchynu, alebo orech masla + olej)

Omacka : 150 ml sladka smotana na varenie, lyzicka horcice, stava z polovice citrona, 2 lyzicky nakladane zelene korenie + trosku nalevu v ktorom je nalozeny.

Postup

Zemlu namocenu v mlieku, vyzmykame a rozdrobime k pomletemu masu.
K masu pridame, nasekanu petrzlenovu vnat, oriesok, mlete korenie, sol a hladku muku.
Maso vymiesame a rozdelime na styry diely, z tych urobime 4 gulky a tie v rukach roztapkame na placky.
Na panvici rozohrejeme ghee (neprepaluje sa) a placky z obidvach stran pecieme. Uz neviem presne ako dlho som ich piekla, ale povedzme 20 + 20 min.

Omacka :
do vypeku pridame trosku teplej vody a mokka lyzicku hladkej muky...rozmiesame....pridame horcicu ...rozmiesame. Nakoniec vlejeme smotanu a metlickou preslahame. Pridam citronovu stavu, nakladane zelene korenie, trochu nalevu pre chut a podla potreby osolime. Omacka by mala byt chutove pikantna.

Na tanier nalejeme omacku, polozime horuce masove placky a na kazdy dame lupen masla.

Poznámka

Neviem ci na Slovensku uz predavaju v marketoch ghee a neviem ci sa vam bude chciet robit prepustane maslo, preto som dala ako alternativu tu ramu tekutu, s tou mam tiez dobre skusenosti, ze sa neprepaluje. Pokial pouziteje maslo + olej, tak pozor pri robeni omacky, aby vypek nebol prepaleny.
Robila som podla tohto odkazu
http://julak.licanet.cz/kucharka/index.php?c=35#se..., ale pravdupovediac nepochutila som si. Manzel ano. Mal to byt maslovy rezen mlety, ale nasla som az neskoro recepty, ktore tomu nazvu zodpovedaju omnoho viac.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
5 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Rezeň z mletého teľacieho na smotanovej omáčke so zeleným korením"

autor: eva hubova
vložené: 17. 10. 2011 13:38:16  nahlásiť  reagovať
 

Krásné řízečkysmajliksmajliksmajlik+3

autor: iva.gaj.
vložené: 16. 10. 2011 12:23:39  nahlásiť  reagovať
 

smajlik vyzerá to výborne...vyskúšamsmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz