Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Muffiny | |
Čas prípravy: 15 min + odpekanie |
250g hladkej múky,
2čl kakaa,
2čl prášku do pečiva,
1/2čl sódy bikarbóny,
200ml acidofilného mlieka,
50ml čokoládového likéru (ja som použila amareto),
80g posekanej horkej čokolády (môžete použiť aj inú, prípadne kombinovať),
80g kryštálového cukru,
80g masla,
1 vajce,
forma na muffiny, papierové košíčky
1. zmiešame preosiatu hladkú múku s kakaom, kypriacim práškom a sódou bikarbónou
2. roztopíme maslo a teplé ho zmiešame s acidofilným mliekom, vajcom, cukrom a likérom. Zľahka našľaháme metličkou (len aby sa dobre spojili).
3. nasekáme čokoládu na malé kúsky (ostrým nožom, nie strúhať!). Vsypeme k múke.
4. do suchých prísad vmiešame zmes mlieka, masla a likéru s vajcom. Miešame, kým nevznikne hladká zmes.
5. formu na muffiny vyložíme košíčkami (ak budete robiť malé muffinky, odporúčam použiť košíčky, ak normálne, môžete jamky potrieť maslom a zasypať múkou)
6. do každého košíčka pomocou dvoch lyžičiek vložíme cesto, zhruba do dvoch tretín.
7. pečieme v rúre predhriatej na 175 stupňov, 15min (ak používate klasickú formu na muffiny ´- t.j. nie menšiu - pečte 20-25 min)
8. po upečení košíčky vyberieme (ja som použila znovu malú lyžičku)
Zdroj - časopis dobré jedlo. Poznám viacero receptov na muffiny, tento patrí k suchším a menej sladkým. Preto odporúčam poliať polevou (časopis odporúča roztopenú orieškovú čokoládu, ja som nemala)
Autor: vietnamka (Radka Zamborova) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
jaaaaj...tie su rozkosne