Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zaváraniny |
2,5 kg mäsitej papriky (kápie alebo kalifornskej), 1 kg baklažánov, 1 hlavička cesnaku, 2 čerstvé čili papriky, olivový olej, ocot, hrubozrnná morská soľ, klinčeky
Papriku opečieme v rúre na grile (alebo nad plameňom) tak, aby na nej naskákali čierne pľuzgiere. Potom ju zatvoríme do jenskej misy (alebo do mikroténového vrecka) a opekáme ďalšiu dávku. Vyberieme papriky z misy - namiesto nich vložíme ďalšie spod grilu - vyberieme jadrovníky a stiahneme opečenú kožku. Namáčame ruky do studenej vody, papriky sú horúce, ale keby sme ich dali pod vodu, stratili by príznačnú príchuť miernej spáleniny. Baklažány ošúpeme, pokrájame na kocky a spolu s paprikami ich vložíme do kastróla s rozpáleným olejom. Dusíme 15-20 minút, potom pridáme cesnak rozmliaždený v mažiari s čili paprikou, 2-3 klinčekmi a soľou. Necháme krátko prejsť varom, môžeme trochu dochutiť octom. Potom ajvar rozmixujeme ponorným mixérom a naplníme do zaváracích pohárov. Uzavrieme a 15 minút sterilizujeme v rúre pri teplote 80-90°C na hlbšom plechu na pečenie, do ktorého sme naliali vodu.
Ajvar pridávam na tanier k pečenému mäsu, ale je výborný aj na hrianky.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
před měsícem jsem měla tolik paprik...snad příští rok+5
dnes dnes som pozerala recept, v ktorom bol tento ajvar a ja som netusila co to je .....amalka ani netusis, ako si ma potesila receptom....btw...som strasne rada, ze ta vidim