Viac ako  4 000  receptov

Ako si urobiť plát mäsa na roládu

Ako si urobiť plát mäsa na roládu
nahoru
Ako si urobiť plát mäsa na roládu Ako si urobiť plát mäsa na roládu Ako si urobiť plát mäsa na roládu Ako si urobiť plát mäsa na roládu Ako si urobiť plát mäsa na roládu
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pre zaciatocnikov

Suroviny:

Maso v celku, ostry noz.

Postup

Najjednoduchsie je prist do masiarne a dohodnut sa so sikovnym masiarom, aby Vam plat masa na roladu pripravil. Musite to urobit samozrejme par dni dopredu.
No a je zbytocne hladat masiara v tescu, bille a pod. To treba zajst skutocne tam, kde to maso visi na hakoch.
Pokial vidite ale pekny vysoky kus masa, tak si mozete plat urobit aj doma. Z 250g rezna sa da urobit plat na roladu pre cca 3 ludi a pokial ich urobite dve na pekac, tak Vam netreba ani masiara.

Ostrym nozom krajame rezen tak 1 cm hruby....hlavne ho nedokrojte az do konca a cca 2cm od spodu s rezanim skoncime.
Druhy rezen krajame rovnakej hrubky a normalne dorezeme az do konca.
Vznikne nam nieco take ako otvorena kniha.
Dosku potiahneme foliou, rezen roztvorime a prikryjeme foliou.
Zacneme maso od stredu rozklepavat.
Viac ako silu , treba k tomu trpezlivost.
Rozklepavame od stredu do okraja.
Plat obratime na druhu stranu a rozklepavame aj z druhej strany. V rukach kontrolujeme, kde je maso hrubsie a tam sa sustredime s dalsim klepanim.
Davame pozor, aby sa maso neroztrhlo.
Plat plnime podla svojej chuti.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Ako si urobiť plát mäsa na roládu"

autor: vybusna
vložené: 06. 03. 2012 20:39:38  nahlásiť  reagovať
 

Laďka: uboziatko....presne viem ako sa citis....drzim palce, raz sa ti to urcite podari a mozno to bude prave teraz smajlik

autor: Laďka (neregistrovaný/á)
vložené: 06. 03. 2012 20:16:14  nahlásiť  reagovať
 

vybusna: Děkuji. Mě se nikdy rozkrojení nepovedesmajlik, vždycky je to takové ... no, že bychsmajlik - děravé, tenke, tlusté. Ale budu se snažit a zkoušet.

autor: vybusna
vložené: 06. 03. 2012 19:59:42  nahlásiť  reagovať
 

Laďka: presne tak ..prvy rezen 1 cm hruby nedorezme, druhy rezen dorezeme, vzniknu nam ako keby dva rezne spojene na spodku.

autor: Laďka (neregistrovaný/á)
vložené: 06. 03. 2012 19:54:35  nahlásiť  reagovať
 

Chtěla bych se zeptat, jaký "druhý řízek" ? Je tím myšleno, že z vysokého masa 1 cm od spodu zakrojím, nedokrojím, a potom zakrojím opět 1 cm nad 1. zakrojením a dokrojím až do konce ? Tak tím "zbytkem" je myšlen ten druhý řízek ?

vložené: 12. 11. 2011 22:42:32  nahlásiť  reagovať
 

Taky tak dělámsmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a tři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz