Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Nepečené a mrazené |
7 vajec, 200 g práškového cukru, 500 g mascarpone, 200 ml silnej vychladnutej kávy, 1 balíček okrúhlyh piškót alebo 2 balíčky boudoiriek, 2pl amaretta, 100 g horkej čokolády alebo kakao podľa potreby
Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme mascarpone a dobre vyšľaháme. Do tejto zmesi zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Uvaríme silnú kávu, necháme ju v mištičke vychladnúť a pridáme mandľový likér amaretto. Pripravíme si štvorcovú nádobu (použila som tortovú formu) a na dno ukladáme piškóty namočené veľmi krátko do kávy. Na prvú vrstvu piškót rozotrieme mascarponovú zmes a na ňu navrstvíme ďalšie piškóty, ktoré tiež pokryjeme krémom. Nádobu zakryjeme potravinárskou fóliou a dáme na noc do chladničky. Na tiramisu pred podávaním nastrúhame čokoládu alebo ho posypeme kakaom holandského typu.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+4