Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso | |
Čas prípravy: 80 min + priprava | |
Počet porcií (kusov): 3 porcie |
500g zadne hovadzie, hrst cerstvych hub, kyticka petrzlenovej vnate, por, stava a kora z mensieho citrona, 150 ml sladka smotana, 100ml biele vino, platok masla, polohruba muka, 5 lyzic olej, sol, mlete korenie, cukor.
Hovadzie nakrajame na platky a potom na hranolceky.
Por nakrajeme na kolieska, huby na stvrtky. Vnat nasekame na drobno.
Hranolceky dame do nadoby a posypeme ich zlahka mukou a miernym trasenim nadoby ich obalime v muke.
V kastrole rozohrejeme olej a trosku masla....hranolceky zo vsetkych stran opekame aspon 5 min.
Opecene hranolceky, okorenime a osolime a podlejeme horucou vodou. Pod pokrievkou dusime, kym nie je maso makke (ak treba obcas, podlejeme)
Pred dohotovenim do masa pustime platok masla a vhodime k nemu huby a por, citronovu stavu a koru. Premiesame a podusime cca 10 min. Do smotany pridame 3 lyzice horucej stavy z masa, rozmiesame a vlejeme ju k masu. Ked prevrie omacka, tak vlejeme vino a vhodime vnat. Znovu nechame prejst varom, podla chuti si pridajte este sol, alebo cukor.
recept som nasla v dadalovej kucharke, ale som ho trochu pozmenila.
Ja som urobila k tomu ryzu, ale zufalo sa to k masu nehodilo, skor by som preferovala nieco cestovinove, ale pravdupovediac..mne to chutilo najviac s chlebovou korkou.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Tak to bych si dala