Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso |
1 kg bravčového stehna, olej, dijonská horčica, trstinový cukor, sójová omáčka, chren, cesnak, citrónová šťava a kôra, mletá rímska rasca, nakladané uhorky, mlieko, soľ
Mäso naložíme vcelku do oleja zmiešaného s 3 prelisovanými strúčikmi cesnaku a 1 čl rímskej rasce a dáme ho na noc do chladničky. Odležané mäso rozkrojíme tak, aby vznikol plát hrubý 1,5-2 cm. Potrieme ho dijonskou horčicou, chrenom, posypeme trstinovým cukrom a postrúhanou citrónovou kôrou a pokvapkáme šťavou z citróna a a sójovou omáčkou. Malé nakladané uhorky rozkrojíme po dĺžke a poukladáme na mäso. Plát mäsa zvinieme zľahka do závitku a vložíme do zapekacej misy s vrchnákom (najlepšie keramickej alebo sklenenej) spolu s kúskami mäsa, ktoré sme pri tvarovaní plátu museli odkrojiť. V miske zmiešame asi 2 pl oleja s 3-4 pl mlieka a 1 pl sójovej omáčky. Zakryjeme vrchnákom a pečieme asi 45 minút v rúre predhriatej na 200°C. Upečený závitok pokrájame a podávame s ryžou a kolieskkami citrónu.
Bravčové stehno môžeme nahradiť plieckom.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+4