Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy s ovocím, bublaniny |
Cesto: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 100 g kryštálového cukru, 100 g pomletých mandlí alebo orechov, 1 žĺtok, postrúhaná kôra z 1 citróna, 1 pl studenej vody, štipka soli. Plnka: 750 g plechovka hrušiek v sirupe, šťava z 1 citróna alebo 4-5 ošúpaných hrušiek bez jadrovníkov, 300 ml vody, 100 g cukru a 3ťava z 1 citróna; trochu čokolády na posypanie cesta
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, urobíme guľu, ktorú zabalíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do okrúhlej koláčovej formy. Popicháme vidličkou a posypeme strúhanou čokoládou. Na cesto poukladáme plátky hrušiek do kruhu smerom od okraja do stredu. Ak máme čerstvé hrušky, pokrájame ich na plátky a 3-4 minúty povaríme vo vriacom sirupe s citrónovou šťavou. Na koláč ich ukladáme vychladnuté. Pečieme 25-30 minút v rúre predhriatej na 200°C.
Je to klasický francúzsky ovocný koláč "tarte", ktorý má, samozrejme, rôzne varianty.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
to musela být dobrota+3
ach....a ta cokolada pod tymi hruskami....to musi byt bozie...
Ďakujem, Janka,veď ani tvoje výtvory nie sú na zahodenie...
Och Amálko, to je krása