Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso |
Ja som mala dve husacie stehna a vykostene husacie prsia t.j. dva filety.
2 stonky stopkovy zeler, 3 jablka, vetvicky cerstvy tymian, 4 bobkove listy, 150ml cervene vino, 2 cervene cibule.
Do stehien a filiet votrieme sol, ktoru nesetrime.
Na panvici rozohrejeme lyzicu masti a maso dobre zo vsetkych stran opecieme.
Maso prelozime do pekaca, do vypeku dame dve lyzice horucej vody a prelejeme do pekaca.
Pekac prikryjeme a pecieme cca 40 minut. Po tomto case, zlejeme vypek do vacsieho hrnceka.
Jablka umyjeme, zbavime jadrinca a rozdelime na stvrtky. Cibulu ocistime a pokrajame na hrube mesiaciky. Stopkaty zeler pokrajame na mensie kusky.
Ja som mala aj par malych zemiakov, ktore som neosupala, ale dobre vydrhla a prepolila.
Vsetku zeleninu, bobkovy list a tymianove vetvicky, pridame k masu a podlejeme cervenym vinom.
Teplotu znizime a pecieme pokial nie je maso uplne makke. Na zaver teplotu pridame, aby koza schrumkavela.
Vypek precedime a mozeme ho zahustit troskou muky, rozlahanej v studenej vode...znovu dame prevriet.
Porcie masa oblozime zemiakmi, pastrnakom, rozpecenymi jablkami s cibulou a nakrajanymi platkami plnky.
http://www.toprecepty.sk/recept/3041-peceny-pastrn...
http://www.toprecepty.sk/recept/3042-zemlova-plnka...
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
8 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dnes urobené ,dala som dve vetvičky tymiánu na celé ! Husacie masko vážilo spolu 750 gramov prsia aj stehná /malá hus/. Plnka svetová - hlásim výborné ! Doporučujem Iba jablka zo supermarketu nepoužiteľné,skúste radšej domáce!
vybusna: Aha,niekto si žije ! Ja musím zakaždým isť autom na druhý koniec Bratislavy! Do super,Lumpenmarketu ! V papučiach do obchodu - iba sen!
Veronika.Hrozna: no vidis..tak si si sama vyriesila problem...daj teda suseny, tak ako si zvyknuta. ja davam cerstvy preto, lebo za rohom mam obchod, kde predavaju cerstve bylinky, takze tam chodim doslova v papuciach na nakup.
vybusna:Napočítala som štyri polvetvičky z fotky -je to možné Aká chvála,určite tu už niekto na nete oblizuje monitor, pri pohľade na takúto mňaminku-haminku! Priznám sa ,že už som bola prehľadávať mrazák ,či náhodou...,ale nenašla som hus,musím nakúpiť. My máme tymián radi ,a doma sa veľmi ´tažko zmieria s tým keď dám málo sušeného tymiánu na divého zajaca ,nemá to takú dobrú chuť! Ale hus s čerstvým tymiánom ,ktorý je výraznejší som ešte nerobila,preto som sa radšej spýtala,aby to nebolo pretymiánováné.
Veronika.Hrozna: boze tolko chvaly. ja si uz nepamatam presne kolko toho tymianu, ale pozri sa na 4 obrazok v galerii...viac ako je tam na obrazku som asi nedala...ja nemam tymian rada a je celkom mozne, ze keby som to nerobila prvykrat, tak tam dam majoranku susenu. Lenze na poprve som sa chcela drzat presne receptu...a v anglicku asi majoranku az tak nepouzivaju ako u nas. pouzi take bylinky, ake ti vyhovuju.
vybusna:Tak toto musím skúsiť,ešte som nerobila zo surovej pečene ,možno to bude mať lepšiu chuť ! Recept vyzerá, no jedna báseň a trojrozmerné zátišie v jednom ,skrátka umelecký skvost! Koľko vetvičiek toho tymiánu ,aby to zase nebolo moc?
Veronika.Hrozna: nie nie...surovu...normalne nakrajanu na kusky a surovu
Veronika.Hrozna: Už vidím,dávate surovú pečeň do plnky,alebo ju tiež treba orestovať na masle?
Veronika.Hrozna: no v poznamke su dva odkazy...ked kliknes na jeden..tak tam je recept na peceny pastrnaik a ked kliknes na druhy..tam je recept na plnku....
je to toto
http://www.toprecepty.sk/recept/3042-zemlova-plnka...
vybusna:A ktorá,to je ?
Veronika.Hrozna: no v poznamke v recepte je na konci poznamka a tam je odkaz na tu plnku
Aká plnka,kde je plnka ,nevidím kde bola plnka, jak to,že zabudla recept na tú plnku ,tá vyzerá absolútne skvelo! Kde je receptík na plnčičku ?Há?
nádherný recept, prekrásne foto ... husička jak maľovaná
ja tiež dávam jabĺčka...,dobrý nápad,už aj ja musím upiecť hus...mňam...
Tak to bych si dala
JInak jako Alenka 111+
Husacie hody ma vždy dokažu osloviť, ale niečo tak výborne vyzerajúce som ešte nemala. V budúcom živote chcem byť Tvoj stravník.
škoda, že jsi tak daleko
vyzera fantasticky. hned by som si dala.