Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Polievky |
![]() |
Čas prípravy: 15-20 min príprava, 20 min varenie |
300 g kelu, 2 cibule, 4 pl olivového oleja, 1 liter slepačieho alebo hovädzieho vývaru; Knedličky: 250 g mletého hovädzieho + bravčového mäsa, 30 g striedky z čerstvého chleba, 3 pl strúhaného parmezánu, 2-3 pl mlieka, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 2 pl čerstvo posekanej petržlenovej vňate, čierne korenie, soľ
Nadrobno pokrájanú cibuľu skaramelizujeme v hrnci na oleji. Kel pkrájame nahrubo, obvaríme 4 minúty vo vriacej vode, scedíme, opláchneme studenou vodou a pridáme do hrnca k cibuli. Zalejeme vývarom a dáme zovrieť. Medzitým si pripravíme mäsové knedličky: pomelieme mäso a pridáme doň striedku z chleba, namočenú do mlieka a vyžmýkanú. Prelisujeme cesnak a splu s vajcom, parmezánom a petržlenovou vňaťou vmiešame do mäsa. Osolíme, okoreníme a urobíme menšie guľky, ktoré narýchlo opečieme v panvičke na troške oleja, len aby dostali farbu. Zavaríme ich do vriacej polievky, povaríme, aby mäso nebolo surové, a polievku dochutíme. Na tanieri môžeme posypať parmezánom alebo petržlenovou vňaťou.
Knedličky si môžeme urobiť do zásoby a zmraziť. Hodia sa aj do iných polievok.
![]() |
Autor: amalia |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
7 kladných ohodnotení | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
parádna kelová polievočka, určite niekedy urobím
...mozem povedat, ze toto su najlepsie masove gulky, ktore som kedy robila a jedla....
budem samozrejme skusat dalsie a dalsie, ale tieto ostanu v mojej kmenovej sukromnej kucharskej knihye....bajecne, vdaka amalijka
vyskúšam...
Tak já dávám taky na vyzkoušení, vypadá dobře+2
jeziiiiiiiiiiiis....tuto urobim...hlavne s tymi knedlickami masovymi