Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Bravčové mäso | |
Počet porcií (kusov): 5-6 |
1 kg bravčového stehna alebo pliecka, 100 g prerastenej slaniny, 500 g mrazených fazuľových strukov, 2 veľké cibule, cesnak, 3 pl trstinového cukru, smotana na varenie, olivový olej, čierne korenie, soľ;
Máso nakrájame na čo najtenšie plátky - nenaklepávame -, mierne okoreníme, osolíme, premiešame s marinádou, na ktorú použijeme 100 ml smotany na varenie a 3 pl olivového oleja. Dáme do chladu na 24 hodín, občas mäso poprekladáme (5-6krát). Pred pečením plátkov si pokrájame ošúpané cibule na polkolieska a orestujeme na panvici na 1 pl olivového oleja. Len čo začne cibuľa púšťať vodu, posypeme ju trstinovým cukrom a za stáleho miešania skaramelizujeme. Dno zapekacej misy vymastíme strúčikom cesnaku a uložíme polovicu bravčových plátkov. Na ne poukladáme 3-4 prepolené strúčiky cesnaku, z ktorých odstránime zelený klíčok. Na prvú vrstvu mäsa uložíme zvyšok plátkov a navrch rozložíme skaramelizovanú cibuľu aj s výpekom. Na to dáme vrstvu zelených fazuliek, ktoré sme nerozmrazili, iba premyli na site prúdom studenej vody. Zalejeme asi 100 ml smotany zmiešanej olejom a na fazuľku dáme tenké plátky prerastenej slaniny. Zakryjeme papierom na pečenie namočeným do studenej vodya pokrkvaným. Plátky pečieme na prostrednom rošte v rúre predhriatej na 180°C približne hodinu - závisí to od rúry. Podávame s gratinovanými alebo varenými zemiakmi.
Jednoduchý nedeľný obed, nenáročný na prípravu aj suroviny.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
toto určite niekedy urobím rýchle, nenáročné, suroviny mám všetky doma, mňam
vyzerá to výborne