Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Počet porcií (kusov): 3-4 |
3-4 celé kuracie stehná, 2 citróny, 100 g sušených paradajok nakladaných v olivovom oleji, 2 strúčiky cesnaku, mletá sladká paprika, 4-5 pl hustej kyslej smotany, čerstvá bazalka, soľ
Zo stehien stiahneme kožu a prebytočný tuk a vykostíme ich. Prepolíme, hornú časť prekrojíme na 2 alebo 3 kusy, z dolnej časti stehien vytiahneme šľachy. Pripravíme si marinádu: zmiešame 2 pl olivového oleja, 2 pl oleja z nakladaných paradajok, šťavu z 2 veľkých citrónov, prelisovaný cesnak a mletú papriku. Do tejto zmesi naložíme stehná a dáme na 2 hodiny do chladničky. Keď je kuriatko nasiaknuté chuťami a vôňami, rozpálime panvicu a vložíme na ňu mäso aj s marinádou. Chvíľku opekáme, aby sa mäso zatiahlo, potom zmiernime plameň a dusíme približne 20 minút, pričom nezabúdame občas pomiešať, aby neprihorelo. Nakoniec pridáme sušené paradajky - ak sú veľké, prekrojíme ich - a smotanu. Premiešame a krátko povaríme, aby omáčka zhustla. K citrónovému kuriatku som dala ryžu varenú 13 minút vo väčšom množstve vody. Pridala som listy ľadového šalátu pokvapkané citrónom a voňavú bazalku.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+ takéto kuriatko som veru ešte nerobila, recept ukladám
vypadá to dobře2
ja v poslednej dobe vobec nie som schopna urobit ryzu aby mi drzala tvar.....ta tvoja ma zrnko vsade tam kde ma byt...