Viac ako  4 000  receptov

Macedónske teľacie pečené.

Macedónske teľacie pečené.
nahoru
Macedónske teľacie pečené. Macedónske teľacie pečené. Macedónske teľacie pečené.
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso

Suroviny:

500 g telacie, 300g mala cibulka, 1 lyzica vegeta natur, 1 mala lyzicka safranove vlakna, 150ml biele vino, 2 bobkove listy, 6 strucikov cesnak, mlete korenie.

Postup

Telacie maso nakrajame na velkost jedneho susta. Cibulku ocistime. Ja som si kupila salotku a aby som docielila aby boli rovnako velke, tak som ich prekrojila a urobila som tych chybu, pretoze sa mi ta cibula rozplynula v mase.
Vecer dame pokrajane maso do nadoby, vymiesame s troma lyzicami oleja a lyzicou vegety. Dame do chladnicky.
Na druhy den maso premiesame s cibulkami, bobkovym listom, korenim, cesnakom a prelozime do pekaca.
Posypeme safranom (v povodnom recepte bola pouzita cela polievkova lyzica, ale mne sa ta chut zdala az prilis vyrazna, preto som do mojho receptu mnozstvo znizila)
Zalejeme vinom, prikryjeme alobalom, alebo vrchnakom a dame piect do vyhriatej truby. Pecieme na cca 200 stupnov. ja som mala telacinu velmi jemnu, tak som to mala do hodiny upecene.
Ked je maso uz makke, dame dolu alobal a nechame este zapiect.
Maso na pecenie chystal uz manzel a aj ho dokoncieval on.
Maso z pekaca prelozil, stavu vlial do kastrolika a prilial k nej este vino + vodu + zaprasil mukou a preslahal, aby mal ako keby omacku. Jedol to s chlebom.
Ja by som to dokoncila mozno trochu inaksie.

Poznámka

Konecnu upravu na taniery som nefotila, pretoze ma skolila silna viroza a nevladala som uz ani jedlo dokoncit a ani nafotit. Takze sa ospravedlnujem.
Dal mi manzel ochutnat a neviem Vam ani povedat, ci mi to chutilo alebo nechutilo. a ked som uz bola zdrava, tak bolo vsetko zjedene.
Pouzila som tuto vegetu
http://www.podravka.sk/products/podravka-natur

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
1 kladné ohodnotenie udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Macedónske teľacie pečené."

autor: vybusna
vložené: 26. 11. 2011 08:54:11  nahlásiť  reagovať
 

Yanah: ano...aj muz hovoril, ze nieco v tej omacke mu vadilo...preto vlastne ju nadstavoval, aj ked jej bolo dost....predpokladam, ze tobol ten safra...preto som jeho mnozstvo znizila oproti povodnemu receptu.

autor: Yanah
vložené: 26. 11. 2011 08:51:09  nahlásiť  reagovať
 

+1smajlik nepochybujem že to bolo určite výborné smajlik so šafránom robievam polievku a tiež nikdy neviem odhadnúť množstvo, keď dám málo nie je ho tam cítiť, keď dám viac, tak ho cítiť až moc smajlik

autor: Betina
vložené: 25. 11. 2011 21:16:07  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz