Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pre deti | |
Čas prípravy: 40 min | |
Počet porcií (kusov): 1 |
100g morčacích pŕs,
1/4 cibule,
3pl hrášku (môže byť aj z konzervy),
1pl masla
3pl uvarenej ryže (kopcovié)
olej, soľ, múka
1. cibuľu pokrájame na prúžky, mäso na väčšie kúsky
2. panvicu potrieme olejom (napr. prejdeme po panvici servítkou namočenou v oleji), pridáme maslo, necháme rozpustiť.
3. na rozpustené maslo vložíme cibuľu aj mäso (naraz)
4. pomiešame a zalejeme vodou. Trošku posolíme.
5. Necháme dusiť, kým nie je mäso mäkké. Ak je potrebné, podlievame vodou.
6. Do hotového mäsa pridáme hrášok (niekoľko hráškov si necháme bokom). Krátko povaríme spolu s hráškom (ak používate mrazený alebo čerstvý, bude sa variť dlhšie. Ja som použila konzervovaný, a teda stačilo 2-3 minúty)
7. poprášime múkou (múka tak medzi prsty), povaríme, aby omáčka zhustla.
8. Hotové mäso rozmixujeme ponorným mixérom. Do rozmixovaného mäsa pridáme ryžu a zvyšný hrášok. Všetko dobre premiešame.
Jedlo vhodné od 12 mesiacov. Môžete ponorným mixérom mixovať aj ryžu, ak má bábätko ešte problém hrýzť.
Autor: vietnamka (Radka Zamborova) | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|