Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 10 + 120 min | |
Počet porcií (kusov): 4 |
800-1000 g morčacích pŕs alebo vykosteného horného stehna, 3-4 granátové jablká, 500 ml suchého bieleho vína, 200 g dlhých plátkov prerastanej slaniny, 3-4 pl olivového oleja, soľ, čierne korenie
Mäso rozkrojíme tak, aby vznikli pláty hrubé najviac 1cm. Jeden plátok slaniny pokrájame priečne na hranolčeky a z jedného granátového jablka vyberieme jadierka. Mäso osolíme, okoreníme čerstvo zomletým korením a poukladáme naň kúsky slaniny a jadierka granátových jabĺk. Naplnené pláty mäsa preložíme napoly a ovinieme plátkami slaniny tak, aby plnka pri pečení nevypadla. Na dno pekáča - ktorý v rúre pri podlievaní studeným vínom nepraskne - nalejeme olej, naň položíme kapsy a dáme asi na minútu do rúry predhriatej na najvyššiu teplotu (cca 275°C), mäso sa musí prudko opiecť, pričom pustí dosť šťavy. Potom teplotu znížime na 170°C (teplovzdušná 150) a pri tejto teplote pečieme kapsy 2 hodiny, pričom ich často podlievame vínom a šťavou z granátových jabĺk, ak jej nie je dosť, môžeme ju doplniť 2-3 pl čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy. Pred koncom pečenia pridáme k mäsu jadierka zo zvyšných granátových jabĺk.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
výborný receptvyskúšam...vyzerá výborne
+ toto vyzerá byť zaujímavá dobrota
amalia: a ja vobec nechapem, preco ma nenapadlo urobit s tym nejake masko...fatk to nepochopim, kazdy den sa s tymi jablkami tentockujem .....
eva hubova: jeeej granatove jablko....tak teraz su nazoaj najlepsie...denne zjeme dve a teraz sa aj najlepsie cistia...pretoze medzi nami....cistenie je skutocne ta horsia cast
Sovička, granátové jablko je príjemne kyselkavé, teraz je ich sezóna, sú lacnejšie a jadierka sa dajú zmraziť na horšie časy, sú výborné aj do koktejlov a na koláčiky, v ktorých si ty majster
Zajímavý recept..já jsem ještě s tím jablkem nic nevařila, jakou to též má chuť..