Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso | |
Počet porcií (kusov): 2 porcie |
300 g mlete bravcove
1 mrkva
take iste mnozstvo kolke je mrkvy…kvaka (alebo korenovy zeler)
velka hrst mrazeny hrasok
1 cibula
1 paliva papricka
2 cesnakove struciky
2 PL olej
sol, cerstvo mlete korenie, kyticka mladeho tymianu
maslo + hruba muka na vymazanie zapekacej misy
4 vacsie zemiaky
1 orech masla
mlieko na doslahanie (cca 100 ml)
Kvaku a mrkvu ocistime a narezeme na male kocky, obidve kopky by mali byt priblizne rovnako velke.
Cibulu a cesnak nasekame, papricku pokrajame
Na rozohriatom oleji poprazime cibulu, zaklad posolime a pridame cesnak a papricku.
Premiesame, pridame maso a restujeme, kym sa nam nerozpada.
Vsetko znovu posolime, posypeme cerstvo mletym korenim, pridame mrkvu a kvaku. Podlejeme horucou vodou , privedieme k varu. Znizime zdroj tepla, prikryjeme pokrievkou a dusime nejaku polhodinu.
Po pol hodine by malo byt maso, uz na najlepsej ceste, aby sa dorobilo.
Pridame pasirovane paradajky a dodusime.
Ked je maso uz hotove, vhodime este mrazeny hrasok a ten nechame zmaknut.
Hotove ragu, je dostatocne huste, ale nie suche, ak pocas dusenia treba. tak podlievajte, ale s mierou.
Kym sa dusi maso, uvarime v slanej vode zemiaky.
Do hotovych dame orech masla a prikryjeme ich na 15 minut.
Zemiaky popucime a zapracujeme do nich dokladne , roztopene maslo. Nakoniec s pomocou mlieka vymiesame zemiakovu kasu.
Pekacik vytrieme maslom a vysypeme hrubou mukou, alebo struhankou.
Do pekacika presunieme ragu, uhladime ho .
Na ragu rozotrieme zemiakovu kasu a povrch nacechrame vidlickou.
Dame do rozohriatej rury a zapekame….ja som zapekala asi tak 25 minut…kym nacechrane konceky kase, nezacali hnednut.
Kolac nechame postat, aby spevnel.
Pri servirovani mozeme posypat bylinkami a pofrkat roztopenym maslom.
tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4383
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ja dávam do zemiakovej kaše nastrúhaný syr (cca 100 - 150 g) a na vrch tiež, vytvorí sa syrová kôrka.
Milik, práve si lámem hlavu, čo dnes uvariť Ak môj staručký mäsomlynček zaberie, skúsim tvoj nápad Ja robím niečo podobné z hovädzieho mäsa: haché Parmentier, ale bravčové je šťavnatejšie. +1