Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Sladké jedlá |
klasické zemiakové cesto (zo zemiakov uvarených v šupke ), masť alebo olej, práškový cukor
Zo zemiakového cesta odoberáme kúsky, z ktorých vyvaľkáme placky hrubé 2-3 mm (priemer asi 15 cm). Placky pečieme na suchej platni z oboch strán a skladáme na seba, aby nevychladli. Upečené placky potierame z oboch strán horúcim rozpusteným tukom a bohato sypeme práškovým cukrom. Opäť skladáme jednu na druhú na taniere. Podáváme ihned teplé s teplým čajom.
Zemiakové cesto : 1,5 kg zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, soľ, 350 -450 g hladkej múky Ošúpané zemiaky nastrúhame na drobnúčkom slzičkovom strúhadle alebo prepasírujeme cez špeciálny lis, osolíme, pridáme vajíčko a múku a vypracujeme hladké cesto. Pracujeme rýchlo, zemiakové cesto má tendenciu rednúť. Množstvo múky je orientačné, závisí od zemiakov.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
znám ,babička dělávala a moje maminka taky a potírala nám to jen s maslem,jsme se jen oblizovaly...
Veronika.Hrozna: do zemiakového cesta dávam 1 vajíčko, nie je to tvrdé, ale vôbec nič sa nestane, ak tam to vajíčko nedáte a urobíte zemiakové cesto tak, ako ste zvyknutá. Netreba viac múky, len treba s cestom rýchlo pracovať, aby neredlo.
tejaja:Ja som nikdy nedávla do lokší vajíčko ??? Je to správne s vajíčkom ?? Potom to cesto vezme viac múky, nie sú potom tvrdé ?
mnamhttp://www.toprecepty.sk/recept/31-lokse-sladke---...
Miška nevadí, nič sa nestalo
Prepac! Ja som si to nevsimla, docitala som postup a musela som odist od PC, potom uz som to nedocitala.
Miška, to zemiakové cesto máš predsa rozpísané v poznámke
tejaja, chcela by som ta poprosit, ak by si mohla vlozit zvlast recept na klasicke zemiakove cesto a link toho receptu potom mohla pripojit k tomuto. Pre zaciatocnikov, by to bola velka pomoc. Dakujem
Inak moze byt dobre