Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
1,5 l hovädzieho alebo slepačieho vývaru, 1 šalotka, 1 veľká mrkva, 1 petržlen + vňať, pol kalerábu, 1/4 zelerovej buľvy, 2 kelové alebo kapustné listy, hrsť mrazeného hrášku, 1pl olivového oleja, orech masla, čierne korenie, soľ; zavárka: mäsové knedličky + cestovinové fliačky
3alotku pokrájame nadrobno, speníme na olivovom oleji s trochou masla (asi ako vlašský orech) a pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na jemné juliennes. Chvíľku podusíme a len čo mrkva pustí farbu, podlejeme 100 ml vývaru (urobila som ho z kuracích trupov a krídel). Dusíme, kým zelenina nezmäkne. Potom pridáme na tenké pásiky pokrájané kelové alebo kapustné listy, zalejeme zvyškom vývaru, osolíme, okoreníme a necháme zovrieť. Do vriacej polievky zavaríme mäsové knedličky a vsypeme hrášok. Tesne pred dovarením pridáme posekanú petržlenovú vňať. Osobitne uvaríme menšie množstvo cestovín - najlepšie fliačkov. Na dno taniera dáme trochu cestovín a na ne nalejeme polievku.
Recept na mäsové knedličky je pri Kelovej polievke s mäsovými knedličkami.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.