Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ryby |
700-800 g chladeného lososa, 3 hŕste čerstvých alebo 2 pl mrazených byliniek (kôpor, petržlenová vňať, pažítka, tymián), kôra a šťava z 2 citrónov, 500 g paradajok, 80 g masla, biele mleté korenie, soľ.
Lososa vcelku aj s kožou naložíme na 2-3 hodiny do zmesi posekaných byliniek, soli, bieleho korenia, citrónovej šťavy a postrúhanej citrónovej kôry. Všetko dobre votrieme do mäsa. Namarinovanú rybu položíme do zapekacej misy na tenké plátky masla kožou dolu. Navrch poukladáme zvyšné plátky masla a lososa obložíme prepolenými paradajkami (vypuklou stranou hore). Misu zakryjeme alobalom a pečieme 15 minút pri teplote 180°C. Potom alobal odstránime a lososa vrátime na 3-5 minút naspäť do rúry. Podávame s varenými zemiakmi.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
bravó
oceňujem použité suroviny a to že si chuť ryby nezabila korením na ryby alebo inou pachuťou
super