Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zemiakové jedlá |
1,5 kg zemiakov, 400 g hovädzieho krku, 300 g bravčového pliecka, 100 g oravskej slaniny, 2 vajcia, 1 veľká cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, hladká alebo polohrubá múka, čierne korenie, majoránka, soľ
Ošúpané zemiaky postrúhame na struhadle a necháme 15 minút odstáť. Potom z nich opatrne vylejeme vodu tak, aby škrob zostal v mise. Pridáme prelisovaný cesnak, 2-3 pl múky (podľa druhu zemiakov, sypké zemiaky sa mi lepšie spracúvajú s hladkou múkou), vajcia, 1 pl majoránky, korenie a soľ. Dobre premiešame, ak trebam pridáme trochu múky, aby cesto nebolo veľmi riedke. Obidva druhy mäsa pomelieme, v panvici speníme pokrájanú cibuľu a na nej orestujeme mäso. Zapekaciu misu vymastíme olejom alebo masťou a vysypeme hrubou múkou. Na dno navrstvíme 2/3 zemiakového cesta, naň dáme mleté mäso a zakryjeme ho poslednou tretinou cesta. Navrch poukladáme tenké plátky slaniny.
Pečieme 30-40 minút v rúre predhriatej na 180°C. Podávame so surovou kyslou kapustou.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Tak to jste si pošmákli3