Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Huby |
1,5 kg šampiňónov, 1 kg zemiakov, 200 g parmezánu alebo pecorina, 150 g šunky (alebo moravské údené),100 g prerastanej slaniny, 3-4 paradajky, hladká múka, šľahačková smotana (po vianočných sviatkoch stačí aj smotana na varenie...), 3 pl olivového oleja, 2-3 strúčiky cesnaku, cibuľa, 1 pl mletej červenej papriky, čierne (ja som použila kajenské) korenie, soľ, strúhanka, mlieko, olej na vyprážanie
Hlavičky šampiňónov vydlabeme a namočíme na 10 minút do mlieka. Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na olivovom oleji, pridáme pokrájané nožičky šampiňónov, posypeme paprikou, podlejeme asi 100 ml vody a podusíme. Nakoniec zahustíme polovicou smotany. Šunku a slaninu pokrájame nadrobno a v mise zmiešame s 1/3 postrúhaného parmezánu (môžeme nahradiť údeným oštiepkom). Osolíme, okoreníme, naplníme hlavičky šampiňónova v prípade potreby zriedime troškou smotany. Naplneníme huby, poukladáme ich do zapekacej misy, posypeme syrom, medzi ne povkladáme prepolené paradajky a všetko podlejeme smotanou. Dáme na 15-20 minút zapiecť do rúry predhriatej na 180°C. Óšúpeme zemiaky uvarené deň vopred, postrúhame ich na struhadle a v mise zmiešame s hladkou múkou, zvyškom (cca 2/3) syra, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, prípadne trochu rozriedime smotanou. Zo zmesi tvarujeme asi 10 cm dlhé valčeky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame v oleji.
Podávame s plnenými šampiňónmi a paprikášom.
Do hubového paprikáša som pridala hlivy, ktoré mi zostali pri príprave hlivového šalátu. Jednoducho, mala som priveľa húb...
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Nebývaš až tak ďaleko, Sovička, si u nás vítaná
To je náramná dobrota...+1
Škoda že bývám tak daleko, hned bych se vnutila na oběd