Viac ako  4 000  receptov

Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom

Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom
nahoru
Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Huby

Suroviny:

1,5 kg šampiňónov, 1 kg zemiakov, 200 g parmezánu alebo pecorina, 150 g šunky (alebo moravské údené),100 g prerastanej slaniny, 3-4 paradajky, hladká múka, šľahačková smotana (po vianočných sviatkoch stačí aj smotana na varenie...), 3 pl olivového oleja, 2-3 strúčiky cesnaku, cibuľa, 1 pl mletej červenej papriky, čierne (ja som použila kajenské) korenie, soľ, strúhanka, mlieko, olej na vyprážanie

Postup

Hlavičky šampiňónov vydlabeme a namočíme na 10 minút do mlieka. Cibuľu pokrájame nadrobno, speníme na olivovom oleji, pridáme pokrájané nožičky šampiňónov, posypeme paprikou, podlejeme asi 100 ml vody a podusíme. Nakoniec zahustíme polovicou smotany. Šunku a slaninu pokrájame nadrobno a v mise zmiešame s 1/3 postrúhaného parmezánu (môžeme nahradiť údeným oštiepkom). Osolíme, okoreníme, naplníme hlavičky šampiňónova v prípade potreby zriedime troškou smotany. Naplneníme huby, poukladáme ich do zapekacej misy, posypeme syrom, medzi ne povkladáme prepolené paradajky a všetko podlejeme smotanou. Dáme na 15-20 minút zapiecť do rúry predhriatej na 180°C. Óšúpeme zemiaky uvarené deň vopred, postrúhame ich na struhadle a v mise zmiešame s hladkou múkou, zvyškom (cca 2/3) syra, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, prípadne trochu rozriedime smotanou. Zo zmesi tvarujeme asi 10 cm dlhé valčeky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame v oleji.
Podávame s plnenými šampiňónmi a paprikášom.

Poznámka

Do hubového paprikáša som pridala hlivy, ktoré mi zostali pri príprave hlivového šalátu. Jednoducho, mala som priveľa húb...

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Plnené šampiňóny s parmezánovými kroketami a hubovým paprikášom"

autor: amalia
vložené: 12. 01. 2012 22:06:22  nahlásiť  reagovať
 

Nebývaš až tak ďaleko, Sovička, si u nás vítanásmajlik smajlik

autor: BILKOVAI
vložené: 12. 01. 2012 20:20:46  nahlásiť  reagovať
 

To je náramná dobrotasmajliksmajliksmajlik...+1

autor: eva hubova
vložené: 12. 01. 2012 17:47:08  nahlásiť  reagovať
 

Škoda že bývám tak daleko, hned bych se vnutila na obědsmajliksmajliksmajliksmajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz