Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy | |
Čas prípravy: Pečenie 10 min + odstátie 2- 3 hod. | |
Počet porcií (kusov): Pre celú rodinu |
6 vajec, 6 PL kryštál cukru, 2 PL vody - taká aká nám tečie, 2 PL kakaa, 3 PL mletých orechov/orieškov, 2 PL strúhanky, 1 PL pol.hrubej múky, štipka soli
Orechová plnka : 140 g mletých orechov, 80 g kryštál cukru, 50 g palmarínu, 1 DL ovseného mlieka /sójového
Punčová plnka : 3,5DL vody, 6 PL kryštál cukru,1 PL džemu /ríbezlový, marhulový, malinový/ šťava z 1 citóna, 20 ml rumu, 300 g detských piškót.
Čokoládová poleva : kto akú používa.
Vajíčka si rozdelíme.Suché prísady si zmiešame.S bielkov a štipky soli vyšlaháme biely sneh potom pridáme cukor a vyšlaháme do tuha.Prišlaháme po troche žĺtky a vodu.Po troche vmiešame suchú zmes a dôkladne premiešame.Velký hlboký plech si vyložíme papierom na pečenie/pnp/ a pripravené cesto naň rozotrieme.Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C pečieme 10-15 min.Treba odsledovať aby nebolo cesto vysušené.
Kým sa nám pečie korpus pripravíme si orechovú plnku: mlieko si pripravíme podla návodu a dáme rozvariť,orechy a cukor premiešame pridáme palmarín a zalejeme vriacim mliekom.Dôkladne premiešame a necháme vychladnúť/ak by sa vám zdalo riedke nebojte sa chladnutím zhustne/.
Punčovú plnku si pripravíme:Piškoty si rozmixujeme, vodu,cukor,džem a citrón.šťavu zvaríme,necháme vychladnúť pridáme rum /ja som vynechávala/ a zalejeme piškoty.Dobre premiešame,ak by bola masa moc hustá pomôžeme si varenou vodou a džemom ale opatrne aby nebola masa riedka - má to mať takú hustotu aby sa dobre rozotieralo ale netieklo.
Finálovy postup:vychladnutý plát natrieme orechovou plnkou a prekrojíme na polovicu na jednu časť korpusu natrieme punčovú plnku a opatrne prevrátime druhú časť korpusu orechovou plnkou na punčovú.Takže máme medzi dvoma korpusmi orechovú plnku,punčovú plnku a orechovú plnku.Korpus položíme na pnp a prikryjeme druhým pnp a zaťažíme knihami/múkou,krabicovym mliekom a pod./po celej šírke -dĺžke a odložíme aspoň na 2 hod.Potom pnp dáme dolu a polejeme čokopolevou,keď stuhne ešte dozdobím tmavou čokoládou.
Po stuhnutí krájame na úhladne rezy.
Je to upravená verzia pre ludí ktorí trpia intoleranciou mliečnej laktózy a s tým spojené problémy, tak pokial nemáte takýto problém môžte použiť klasické mlieko a maslo.
Ak by ste piekli s dvoch korpusov dávku na plnku nemusíte navyšovať koláčik bude trochu nižší ale rovnako chutný.
Doplním ešte pri použití rôznych džemov(vždy iný druh)máte iný koláčik - vzhladovo aj chuťovo.
Autor: betka11 (Alžbeta) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Yanka ďakujem
+ krásny recept ... tieto rezy vôbec nepoznám, ukladám
Jitka ďakujem
To musí být dobrůtka + .
Dúfam že bude chutiť tak ako chutil doteraz všetkým čo ho jedli
Tak to bude moc dobré podle surovin