Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
250g suchých strukovín (fazuľa, polený hrach, šošovica, cícer, bôb...) väčších jačmenných krúpov, 1 cibuľa, kaleráb, petržlen, 1 veľká mrkva, 1 stonka zeleru, 250-300 g údenej krkovičky, olej, korenie, soľ
Cez noc namočené strukoviny scedíme, dáme do hrnca s krúpami, necháme zovrieť a scedíme. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú zeleninu, na kocky pokrájanú údenú krkovičku a obvarené strukoviny s krúpami. Zalejeme vodou, okoreníme, ale nesolíme a varíme, dokiaľ strukoviny nezmäknú. Nakoniec dochutíme korením a ak mäso nebolo dosť slané, prisolíme. Na tanieri posypeme petržlenovou vňaťou.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
S tím uzeným to musela být dobrota3
Betka, aj ja som sa tentokrát ponáhľala (večer som nevedela, čo budem variť..., nenamočila som si strukoviny), tak som použila kúpenú zmes. Súhlasím s tebou: je dobrá Milik, tvoj nápad je skvelý, strašne by mi to bodlo Žiaľ, mrazničku mám napratanú až po vrch... Ale uvažujem o ďalšej
milujem hŕstkovú,dokážem ju jesť aj celý týždeň aj bez údeneho,ja osobne kupujem hotovú hrstku a je chutná
hrstkova je skvela...ja si krupy uvarim naraz vsetky , necham vychladnut, precedim, nepremyvam a davam do mraznicky. potom taketo polievku su hotove raz dva
hŕstkovú sa chystám variť zajtra+