Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Pokrmy z vnútorností |
4 bravčové srdcia, 300 g ryže arborio, 200 g šampiňónov, 100 ml vína, 1 cibuľa, 2 mrkvy, 1 stonka zeleru, pár ružičiek brokolice a karfiolu, 1 l vývaru, 3 pl olivového oleja, korenie, bylinky, soľ, parmezán alebo pecorino
Bravčové srdcia obvaríme (asi 10 minút), pokrájame a dáme do veľkej panvice, kde sme na olivovom oleji spenili nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme srdce, pokrájanú mrkvu, brokolicu, karfiol, šampiňóny a zeler a orestujeme. Vsypeme neumytú ryžu a podlejeme vínom - tentokrát som použila ružovú frankovku. Osolíme, okoreníme a premiešame. Prilejeme víno hneď ako ryža vsiakla predošlú dávku. Miešame, aby sa nepripálila. Varíme na stredne silnom plameni slabých 20 minút. Keď je rizoto krémové, ale zrnká sú vnútri maličko chrumkavé, nastrúhame syr, posypeme bylinkami (mala som iba petržlenovú vňať a pažítku), zľahka premiešame a podávame ešte horúce.
Autor: amalia | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
+ výborné rizoto s úžasným názvom
krasne...a vtipny nazov.....