![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Sladké jedlá |
1 kg polohrubej múky, 40 g droždia, 4 žĺtky, citrónová kôra, 80 g práškového cukru, štipka soli, 2 lyžice rumu, mlieko, 0,5 dl oleja
na plnenie : lekvár
na posypanie : práškový cukor, vanilkový cukor olej na vyprážanie
Z prísad vymiesime klasické kysnuté cesto. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
Na pomúčenej doske zľahka vyvaľkáme a formičkou vykrajujeme kolieska. Necháme 15 min podkysnúť, potom pomúčeným prstom urobíme do šišiek jamku.
Vo vyššej vrstve horúceho tuku vyprážame najprv jamkou dolu, potom otočíme a vyprážame z druhej strany. Vyberieme a uložíme na papierový obrúsok, aby vsiakol prebytočný tuk.
Do jamky dáme kôpku lekváru a posypeme cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|