Viac ako  4 000  receptov

Plnené zemiaky

Plnené zemiaky
nahoru
Plnené zemiaky Plnené zemiaky Plnené zemiaky Plnené zemiaky Plnené zemiaky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zemiakové jedlá
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

8 veľkých zemiakov s peknou šupkou
1 plátok kuracích pŕs
100 gramov šunky /alebo akýkoľvek zbytok v chladničke, príp. oravská slanina/
1 malá konzerva šampiňónov
zvyšok póru /alebo cibuľa/
strúčik cesnaku
sójová omáčka
soľ
údený syr v celku
mleté čierne korenie
prípadne zmes korenia podľa chuti /gyros a pod./
olej

Postup

1. zemiaky dôkladne očistíme pod tečúcou vodou kefkou alebo čistou hubkou na riad
2. dáme variť do vody /so šupkou/, varíme nie úplne do mäkka
3. nakrájame pór na drobnejšie, kuracie prsia a šunku na malé kocky, šampiňóny tiež na menšie kusy
4. na oleji opečieme kuracie prsia, okoreníme, dochutíme sójovou omáčkou,mletým čiernym korením, kto chce, pridá si svoju zmes korenia /ja som vysypala zvyšok sáčka - šašlik/, prípadne ak treba osolíme
5. opekáme, kým sa prsia nezatiahnu
6. pridáme pór, šunku (slaninu), šampiňóny, pretlačený cesnak
7. skontrolujeme zemiaky, zlejeme vodu a necháme ochladiť, ja som ochladila pod tečúcou studenou vodou
8. zemiaky rozpolíme a vydlabeme vnútro, zvyšky si odložíme
9. odstavíme opečenú zmes a zemiaky ňou naplníme a dáme na plech
10. zvyšné zemiaky pridáme k naplneným, ochutíme podľa svojejho, budú sa piecť spolu, tie zvyšky trochu pokvapkáme olejom, plech vložíme do rúry
11. kým za zemiaky pečú, nastrúhame si syr
12. pred koncom pečenia posypeme strúhaným syrom a necháme zapiecť

Podávame s rôznymi dipmi alebo dresingami

Poznámka

Podávala som so studenou omáčkou zo sladkej smotany, ktorú chcela moja dcéra, recept je z kalendára:
jedna sladká smotana, cesnak, soľ, korenie štyroch farieb
smotanu vyšľaháme do takej konzistencie, aby nebola riedka, ale aby sa z nej nestala ani šľahačka - musí sa trochu liať. Ochutíme cesnakom, soľou, nasekanou petržlenovou vňaťou a čerstvo namletým korením

Na osobu som do tohoto recetu udala 4 polovice zemiakov, ale mi ich pojeme teda viac

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Plnené zemiaky"

autor: vybusna
vložené: 09. 02. 2012 15:27:40  nahlásiť  reagovať
 

aj mne sa to lubismajlik

autor: Silvia K.
vložené: 09. 02. 2012 13:10:59  nahlásiť  reagovať
 

parádasmajliksmajlik+smajlik

autor: amalia
vložené: 08. 02. 2012 19:29:03  nahlásiť  reagovať
 

Petralajtka, dobrý tip na chutnú zimnú večerusmajliksmajlik+3smajlik

autor: eva hubova
vložené: 08. 02. 2012 13:11:42  nahlásiť  reagovať
 

smajlik brambůrky vypadají úžasněsmajliksmajliksmajlik

vložené: 08. 02. 2012 07:54:19  nahlásiť  reagovať
 

ak je recept na tieto zemiaky už na tejto stránke, ospravedlňujem sa, nenašla som, pridajte podobný. Vďaka smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a pět a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz